Gepubliceerd: zaterdag 05 september 2020

U9 toonde veel wilskracht, maar verliest tegen KVC Deerlijk Sport !!!

U9 deerlijk 520px

Zaterdag 5 september stonden de jongens en meisjes van de U9 paraat om hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen af te werken. Onder begeleiding van trainster Jozefien mochten ze de jongens en meisjes uit Deerlijk ontvangen op het Rumbeekse Sportpark. Trainster Jozefien kon ons een mooi verslag van de wedstrijd bezorgen.

Onze U9 begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd en wat een doelpunt van Siebe als resultaat. Paar minuten later kwam er een mooie kans voor Joren die langs het doel ging. Matheo mocht kort erna ook in actie schieten en deed een goeie redding. Ondertussen gebeurd er wat tegen aanvallen en moeten we ook een doelpunt slikken. Maar we laten ons niet doen. Febe zit er af en toe op tijd tussen om een aanval af te breken van Deerlijk. Matheo kan Roel aanspelen en hij legt de bal mooi tussen de palen.

Tweede kwartier moesten we ons meerdere tonen en scoort Deerlijk 2x kort na elkaar. Maar onze kansen komen ook nog. We creëren enkele mooie kansen maar lopen ons uiteindelijk vast of willen net dat pasje teveel geven waardoor we niet tot scoren komen. Victor kan nog scoren op een corner. Deerlijk komt beter en beter in de match en kan verschillende kansen creëren die door goeie tussenkomst van onze keeper verhinderd kunnen worden of net niet.

Met volle goeie moed beginnen we aan het derde kwartier. Een mooie doorsteek pas van Victor naar Roel die kan scoren. Febe verdedigend goed en met enkele mooie tussenkomsten kan ze Deerlijk kansen ontnemen. We beginnen weer meer en meer als team te spelen en creëren nog 2 kansen die op de paal landen.

In het laatste kwartier waren we weer helemaal wakker. We scoren nog na mooie wissel van kant, door een bal die blijft hangen voor doel. Ook zagen we de passen die achteruit gingen en Siebe die durft van ver trappen en zo scoort. Door een tussenkomst van de keeper van Deerlijk die niet vastklampt en Joren was mooi gevolgd waarop hij kan scoren. Ondanks de vele tegendoelpunten heb ik ook mooie combinaties gezien op het veld. En vooral de wilskracht om te blijven gaan.

Eindstand 10-21

Speelden voor Rumbeke:

Joren, Victor, Roel, Febe, Siebe en Matheo.

Verslag en foto Jozefien Thevelein