Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020

Fairplay en fun in de wedstrijd van de U10 tegen KSC Wielsbeke !!!

Zaterdagmorgen 17 oktober met de blauwe terminators het natuur gras gaan opzoeken in Wielsbeke. Toen we daar aankwamen kregen we een super onthaal, we kregen een coronavrije partytent als kleed tentje en de nodige uitleg was top. Eenmaal aan de opwarming begonnen ondervond onze keeper dat hij zich nog eens ging mogen vuil maken, maar dat vond hij niet erg.

We voetbalden sterk tegen een toch wel rap spelend Wielsbeke. Ondanks onze hoge druk kreeg Wielsbeke het eerste doelpunt. Maar even rap na de opzet wisten de terminators een mooie opbouwende aanval te maken, jammer genoeg afgewerkt op de doelpaal. De bal werd vlug terug verovert van onze blauwe mannen en opnieuw toonden ze mooi voetbal, maar terug werkte het doelkader niet mee. Maar op het einde van het eerste kwart wist onze spits toch de aanval in te zetten en in combinatie met de aanvallende flanken wist hij de gelijkmaker te maken (1-1). Het tweede kwart werd er van beide ploegen mooi voetbal getoond, maar de sterke doelmannen hielden hun netten stil. Mijn delege Tim en ik vonden het zeer mooi voetbal. Ook de trainer van Wielsbeke feliciteerde ons met het voetbal dat we toonden. Was mooie wedstrijd. 1-1.

Het derde kwart speelden we niet slecht maar werden er 2 foutjes afgestraft met een doelpunt. De eerste was een centrale bal die daar niet moest zijn, maar die naar buiten moest gespeeld worden, met als gevolg 2-1 en de tweede was een bal die bedoeld was om door te steken langs de lijn, maar de speler draaide niet genoeg door en de bal kwam terug naar het centrale gedeelte en werd afgestraft met 3-1. Dan maar de terminators wat nieuwe kogels geladen en hun kopjes omhoog geschroefd om het vierde kwart er terug vol tegen aan te gaan. En dat deden ze terug met een paar kansen op doel maar de bal wilde niet tegen de net, jammer.

Ik ben blij met wat ik gezien heb en met de mannen hun inzet. Wielsbeke zei zelf dat een gelijkspel terecht was geweest. Bedankt Wielsbeke U10 voor de fun en het fairplay. Op naar de volgende.

Verslag en foto Big Terminator Giovanni Degroote