Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020

Moeilijke wedstrijd voor U12 tegen KSV Kortrijk, maar des te mooier de overwinning !!

U12 KSVKortrijk kopie

We moesten op verplaatsing richting Kortrijk, om er in de laatste wedstrijd van de heenronde KSV te bekampen. Mooi weer, mooie grasmat en in het achterhoofd houdende dat dit misschien wel de laatste match voor een lange tijd kan worden wilde ik opnieuw een mooie prestatie zien van de boys.

KSV Kortrijk is niet de sterkste tegenstander uit onze reeks, daarom hadden we ook enkele jongens mee met iets minder ervaring, zodat ook zij eens konden tonen wat ze op training geleerd hebben en wat ze ondertussen in hun mars hebben voor het echte werk. Kortrijk zelf dreigde met spelerstekort te gaan zitten, daarom werden in allerijl nog 2 spelers opgeroepen uit hun A-ploeg, dat een niveau hoger speelt dan wij. Daardoor werd hun ploeg natuurlijk serieus versterkt, een makkelijke opdracht zou het dus zeker niet worden!

De match begon moeizaam, niet echt mooi voetbal van beide kanten, toch kwamen we verdiend 0-1 voor. Naarmate de wedstrijd vorderde zagen we ook mooier voetbal. We brachten de stand nog voor halfweg op 0-2. Verdiend, maar Kortrijk bleef het ons knap lastig maken. Een, weliswaar, lucky goal van de tegenstander bezorgde hen de aansluitingstreffer. Daardoor kwamen ze nog beter in de wedstrijd. Met nog 15 minuten te spelen tikte Kortrijk zelfs de gelijkmaker tegen de netten, 2-2. Het zou toch niet waar zijn... Winst of verlies zou nu afhangen van wat er in onze kopjes omging. Moed niet laten zakken en er blijven in geloven was de raad die ze werden meegegeven in het laatste rustmoment van de match. En opnieuw zagen we, net zoals vorige week, dat we van "de vloek van het laatste kwartier" verlost zijn. De wil en conditie zijn nu wel aanwezig om het af te maken en niet in elkaar te zakken als een pudding, zoals dat in het begin van het seizoen wel gebeurde. Met een mooie goal, na een al even mooie actie scoorden we de 2-3 op vijf minuten van het einde. En net voor affluiten konden we zelfs de 2-4 vieren na opnieuw een erg fraaie goal. Moeilijke match daar in Kortrijk, maar des te mooier is de overwinning.

Opnieuw proficiat aan de 11 spelers. Twee op een rij en onze vierde overwinning op acht wedstrijden. Mooi rapport, hopelijk krijgen we de kans om ons verder te bewijzen, maar dit wordt afwachten.

Verslag en foto Davy Caen