Gepubliceerd: zaterdag 03 oktober 2020

U12 sloot de wedstrijd tegen Mandel United af met twee gezichten !!

U12 Pittem 520px

Na de mooie verdiende overwinning van vorige week tegen Meulebeke was het de bedoeling te bevestigen dat we vertrokken waren. Het mooie voetbal waar we op training hard aan werken en dat we voor het eerst echt toonden vorige week moest tegen dit sterke Mandel opnieuw te zien zijn.

De match begon helaas met een valse noot. Een speler raakte op weg naar Izegem betrokken in een ongeval. Gelukkig zonder lichamelijke schade, maar zo te horen wel door het oog van de naald gekropen. De speler in kwestie wou toch perse nog de match komen spelen, maar was duidelijk aangedaan door het ongeluk. Na al dat tumult konden we toch aftrappen! We zagen zoals verwacht een sterk en potig Mandel, maar Rumbeke toonde ondanks alle heisa hetzelfde voetbal zoals vorige week en was minstens de evenknie van Mandel. We speelden mooi combinatievoetbal met veel inzet! Het eerste kwartier was een aangenaam kijkstuk met 2 goed voetballende ploegen die elkaar waard waren, het stond na 15 minuten dan ook nog 0-0.

Ook het tweede kwartier bleven beide ploegen mooi voetbal spelen. Rumbeke leek zelfs de betere ploeg, toch was het Mandel die de openingsgoal scoorde. Rumbeke was niet van slag en scoorde meteen daarna de gelijkmaker! Rumbeke bewees dat ze net iets beter voetbalden door de 1-2 tegen de netten te tikken! Halfweg stonden we dus verdiend op voorsprong! Ook het 3de kwartier leken we zo door te gaan, maar ook Mandel bleef sterk spelen. Ze scoorden de 2-2, iets later ook de 3-2. Onze jongens waren wat van slag en dat zag je op het veld. De swung raakte er uit terwijl de jongens van Mandel hun kans roken en een tandje bijstaken. Een inschattingsfout van onze keeper op een lange bal zorgde iets later voor de 4-2. Rumbeke zakte als een pudding in elkaar. We sloten deze wedstrijd met 2 gezichten uiteindelijk af met 6-3 verlies.

Spijtig, want Rumbeke bracht nogtans 40 minuten lang de bevestiging van al het goede van vorige week, dat ze wel degelijk groeien en mooi voetbal kunnen brengen. We onthouden dit en werken aan hetgeen wat daarna fout liep. Een match als vandaag mag na 40 minuten mooi voetbal nooit op die manier aflopen, spijtig.

Verslag Davy Caen