Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020

Mindere wedstrijd voor de IPU13 werd toch nog beloond met winst tegen SCT Menen.

IPU13_2

Voor deze eerste wedstrijd van de terugronde namen we het op tegen SCT Menen. Op ons eigen veld werd er een ruime zege geboekt.

De wedstrijd begon meteen goed voor ons toen Jules na nog geen minuut spelen reeds de weg naar de touwen vond. Met de score van de heenmatch in het achterhoofd voelden onze jongens zich reeds zege zeker. Menen kon een sterk blok tegenover ons zetten en het duurde zo nog de achtste minuut voor we onze score wisten te verdubbelen via Charles. Na balverlies kon Menen, niet onverdiend, de aansluitingstreffer scoren. 1-2 na een kwartier. Menen rook zijn kans en nam de wedstrijd in handen, maar de verdediging met Mathieu, Jonas en Charles bleef overeind. Ook Maxant in doel liet zich in dit tweede kwartier niet ringeloren. Zelf kenden we pech toen een poging van Charles op de paal strandde en de rebound niet door Robbe kon worden afgewerkt. Ook Leo probeerde het eens van ver, maar ook hij zag zijn poging tegen de paal uiteenspatten. Net voor rust gaf Emile ons wat meer ademruimte door de 1-3 te scoren.

In het derde kwartier Was het terug Jules die na twee minuten de 1-4 lukte. We hadden steriel overwicht en halfweg scoorde Emile op aangeven van Jules de 1-5. Nog in dezelfde minuut werd het 1-6 terug via Jules. We dachten dat we er al waren en lieten Menen met drie doelpunten terug in de match komen. 4-6 na twee minuten in het vierde kwart. Ook Oscar en Emile kenden pech toen ook zij op de dwarsligger mikten. De bedrijvige Leo met de 4-7 en terug Emile met ons laatste doelpunt van de wedstrijd gaven ons een veilige marge. We kregen nog een late tegentreffer te slikken en zo werd de eindstand van 5-8 bereikt. Een mindere wedstrijd van onze jongens met veel slechte passen, weinig samenspel en onnodig balverlies. Er is werk aan de winkel met het oog op de wedstrijd van volgende week thuis tegen Oostkamp. Wel een extra vermelding voor Emile die een sterke wedstrijd beloond zag met drie doelpunten. Ook Jules had een groot aandeel met twee assists en drie doelpunten. Eindstand: 5-8

Speelden:

Leo Goddeeris (1), Oscar Vercaemst, Mathieu Planckaert, Seppe Debal, Jules Coppé (3), Robbe Delmaere, Maxant Declercq, Jonas Loncke, Charles Vandermeersch (1) en Emile Hameeuw (3).

Verslag Wouter Lievens

Foto Kurt Maddens