Gepubliceerd: zondag 04 oktober 2020

Winst voor IP U13 op eigen veld tegen SV Sottegem !!!

U13 menen 520px

Na een verplichte pauze naar aanleiding van de perikelen rond het faillissement van KSV Roeselare mochten we eindelijk terug onze voetbalschoenen aantrekken. Zaterdag kwamen onze tegenstanders uit Zottegem. Na wat gepuzzel met de kleedkamers en beschikbare velden konden we aan de wedstrijd beginnen.

Meteen namen we het heft in handen en na een snelle omschakeling kon Jonas na twee minuten de score openen. We bleven goed spelen met veel mooie combinaties. De her optredende Mathieu Planckaert en Jisse brachten rust in de centrale as en op de flanken met Kimi en Jonas was er geen doorkomen aan. Jules zag een poging om de score te verdubbelen op de lat uiteen spatten. Na negen minuten werden we dan toch beloond. Senne stond op de goede plaats om binnen te tikken toen een bal niet weggeraakte voor het doel van de tegenstander. Net voor de rust bracht Basile ons op een 3-0 voorsprong met een mooi doelpunt met een hakje. In het tweede kwartier dachten we dat de buit al binnen was en begonnen we te lang te lopen met de bal en een nummertje op te voeren met alle gevolgen van dien. Door nonchalant te zijn en dom balverlies te lijden lieten we Zottegem terug in de wedstrijd komen. 3-2 was het half wedstrijd.

Onze jongens werden eens wakker geschud en gewezen op het feit dat we er nog niet waren. De boodschap kwam aan en meteen scoorden we de 4-2 via Jules. We slikten nog een aansluitingstreffer, maar Jules gaf ons terug meer ademruimte. 5-3 na 3 kwartier. Zottegem geloofde er nog in en kwam opzetten. Louis en keeper Maxant moesten meerdere gevaarlijke aanvallen onschadelijk maken. Drie minuten voor affluiten zag Robbe zijn hoekschop rechtstreeks in doel verdwijnen en zette daarmee de eindstand (6-3) op het bord. Besluit van deze wedstrijd is dat het eerste kwartier heel goed was en dat we het ons onnodig moeilijk maakten door elk ons eigen nummertje op te voeren tijdens de rest van de wedstrijd.

Speelden:

Mathieu Planckaert, Jisse Maeyens, Senne Desender (1), Basile Sierens (1), Kimi Snoeck, Jules Coppé (2), Robbe Delmaere (1), Jonas Loncke (1), Maxant Declercq, Louis Mercier en Emile Hameeuw.

Verslag Wouter Lievens