Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020

U17 wint de topper tegen KSV Kortrijk en is co-leider in het klassement !!!

IMG 3413 kopie

Deze zaterdagmorgen mochten we het opnemen tegen de ongeslagen leiders uit Kortrijk, wij daarentegen volgen op slechts 3 puntjes (eerste match verloren.... in Kortrijk). Voor de gelegenheid spelen wij in de gele tenue. Het beloofde een spannende, bitsige match te worden op het scherp van de snee, ik had mijn mannen gewaarschuwd dat we een goed Kortrijk moeten beletten combinaties op de mat te leggen door vlug druk te zetten, zodat zij hun snelle spitsen niet zouden kunnen bedienen , we waren gewaarschuwd door de eerste match.

De match gaat goed op en neer, geen van beide ploegen geeft een krimp, er volgen stevige duels van beide kanten, waardoor er geen kansen komen. Toch halverwege de eerste periode geraken de bezoekers erdoor en hun snelle spits kan alleen op Lennert afgaan, Lennert kan nog verweren maat toch gaat de bal in doel en staat het 0-1. Onze gelen blijven gewoon goed hun job doen, er komen ook pogingen, maar een bal kadreren zit er (nog) niet in. In de 2de periode moet Lennert meteen stevig aan de bak om een 2de tegengoal te vermijden. In minuut 8 van die tweede periode vrije trap en de bal valt in het pak, Dré krijgt tot 2 keer toe de kans om te schieten maar wordt evenveel keer afgeblokt. Enkele minuten later een ingooi van Nemo, Simon kan de bal doorkoppen en Seppe is er als de kippen bij om de 1-1 binnen te knikken. Door deze tegengoal beginnen de bezoekers nog bitsiger te spelen, vele overtredingen worden begaan. Een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter wordt door Louis naar de rechterbovenhoek getrapt, hun keeper moet alles uit zijn lijf halen om de bal te weren. We gaan rusten bij 1-1.

In het begin van de 2de helft wordt een (lichte) strafschop toegekend aan de bezoekers (zoals Company vermelde, in Engeland krijgen ze applaus voor zo een actie....) Gelukkig voor ons wordt hun strafschop naast de goal geschoten en blijft het bij 1-1. Enkele minuten later zent Tuur met een mooi pasje Nemo weg op de flank, zijn harde voorzet wordt door Simon van dichtbij binnengeschoten. Nu nog meer dan tevoren wordt de match harder, ook onze Rumbekenaren ontzien zich niet om eens een stevige (geen vuile) fout te maken. Enkele minuten voor het einde van deze periode kan Simon de flank aflopen na een snelle ingooi van Tuur, zijn voorzet wordt aan de 2de paal binnen knalt door Siebe en het staat 3-1.

We beginnen dus aan de laatste periode van 20 minuten met een 3-1 voorsprong en zijn zo virtueel co-leider in het klassement. Het komt er nu vooral op aan om geen domme dingen te doen en blijven spelen zoals we al de ganse match doen, deze bezoekers geen ruimte geven om hun gelief koost spelletje te spelen , toch lukt het ze een paar keer en moet Lennert redding brengen. Het spel ligt heel veel stil door frustratiefouten van de bezoekers, dit is enkel in ons voordeel . Ook wij moeten soms hard tussenkomen om de aansluitingstreffer te vermijden. Dit lukt ons redelijk goed, de beste kans is zelfs nog voor Rumbeke, maar de eindstand blijft op 3-1 waardoor wij mede op kop komen van het klassement. Een welgemeende dikke proficiat aan alle spelers voor de inzet in deze toch wel harde match, ook merci aan Louis, Seppe en Matteo (van de ploeg van Geert) om bij te dragen aan dit mooi resultaat.

Verslag Krist Verfaillie