Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020

U17 knokt zich naar de overwinning tegen VV Emelgem-Kachtem !!!

IMG 3413 kopie

Het beloofde een geladen match te worden, twee ex-Emelgem-Kachtem spelers hebben nu de blauw-witte kleuren aan, keeper Lennert en flankspeler Thibo..

Kachtem mocht de match op gang trappen, de eerste Rumbeekse speler die de bal raakte was doelman Lennert, maar dat was wel om de bal uit zijn netten te nemen, na amper 25 seconden 1-0. Zegt genoeg over de start van ons team..... Kachtem speelde zeer snel en ons gasten wisten er niet meteen raad mee, na 7 minuten werd op een voorzet niet goed verdedigd en het staat 2-0. Het sein om een beetje wakker te schieten, beetje bij beetje komen we toch beter in de match. Op het kwartier een vrije trap, door Nemo hoog over geschoten.... net voor affluiten van die eerste periode een eerste mooie aanval dwars door het centrum, Simon kan de aansluitingstreffer scoren. De tweede periode, nu meer veldoverwicht van Rumbeke, we zorgen meteen ook voor veel meer gevaar, zo wordt een bal van de doellijn gekeerd na poging van Nemo, beland een mooi schot van Siebe op buitenkant paal... Net voordat we de pauze ingaan een snelle actie op de linkerkant, Simon kan de bal voorbrengen, Nemo met de controle en meteen trappen en de gelijkmaker staat op het scorebord.

Na de pauze blijven de blauwwitten de match controleren, toch blijft het opletten voor enkele snelle tegenprikken van de thuisploeg. Halverwege wordt terug een poging van Tuur van de lijn gekeerd. Enkele minuten later, terug een schot van Tuur, dit keer moet de keeper de bal lossen, maar een goed gevolgde Siebe is sneller op de bal dan een Kachtemse verdediger en schiet de 2-3 staalhard tegen de touwen. In de laatste periode zijn de beste kansen voor Rumbeke, ex-Kachtem speler Thibo ziet zijn poging gekeerd net op de doellijn, zijn 2de poging gaat net naast. Ook onze keeper Lennert, eveneens ex-Kachtem, moet zich onderscheiden, met 2 knappe reddingen op enkele minuten van het einde stelt hij onze zege veilig, na een slap begin, gevochten en geknokt als ploeg, met zeer veel inzet een al bij al verdiende overwinning.

Verslag Krist Verfaillie