Gepubliceerd: zaterdag 12 september 2020

U21 kon net niet winnen in een doelpunten rijke wedstrijd tegen Winkel Sport !!!

IMG 0239 kopie

De U21 moesten eens op vrijdagavond aan de bak in plaats van zondagmorgen. Op eigen veld in de Rumbeekse Arena ontvingen we Sint-Eloois-Winkel Sport. Vorige week kond de U21 een gelijkspel behalen met 10 man op het veld van SV Moorsele. Het was opnieuw de kat uit de boom kijken welke tegenstander we voor de kiezen kregen. 

Om klokslag 20uur gingen onze jonkies van start. Amper gestart en na twee minuten waren onze jonkies al op achtergevolgen gewezen (0-1). KSVR probeerde de aansluiting te maken maar het werd net niet. In minuut 8 konden de bezoekers de score verdubbelen (0-2). KSVR begon na deze moeilijke start zich geleidelijk aan te herpakken met mooie combinaties en vonden ze de evenknie met de tegenstander, tal van doelkansen konden we creëren waardoor in de 17de minuut een mooie actie van KSVR met Henri en Robbe tot stand kwam. H. Van Eeckhout kon een prachtig assist afleveren aan R. Lybeer die op zijn beurt de 1-2 tegen de netten knalde. Eindelijk, was het gelukt om het leer tegen de netten te knallen. KSVR putte vertrouwen uit deze goal, maar in de 20ste minuut was Winkel die opnieuw aan het dansen ging (1-3). Amper 1 minuut later opnieuw raak voor de bezoekers (1-4). Ja hallo, eigenlijk volledig tegen de gang van zaken in werden we ferm op achtervolgen aangewezen. Kort voor het halfuur stond het scorebord al op 1-5. De goals vliegen rondom ons hoofd heen. Maar KSVR bleef alles uit de kast halen met mooi voetbal en konden de bezoekers vanaf minuut 35 volledig wegdrukken, waardoor de kansen net niet goed werden benut. Maar plots in de 37ste minuut een vrije trap voor KSVR, J. Malfait achter het leer en met een heerlijke snoeiharde trap ging het leer los door de muur in doel nadat de bezoekende keeper deze nog lichtjes geeft aangeraakt (2-5). Kort erna opnieuw het duo H. Van Eeckhout en R. Lybeer in actie. R. Lybeer kon de 3-5 tegen de netten knallen. KSVR bleef doorduwen waardoor Winkel Sport weinig in beeld kwam de laatste minuten van de eerste helft. Net voor het rustsignaal nog een laatste hoekschop voor KSVR. S. Maertens kon deze hoekschop heerlijk nemen en het leer magnifiek op het hoofd van ons Messi-boy schilderen waarop A. Ghergu aka Messi-boy met een heerlijk kopbal de 4-5 ruststand tegen de netten kon prikken. 

sponsorbanner 1

Tweede helft gingen beide teams op hun elan verder, onze jonkies wilden absoluut meer en konden regelmatig prachtige acties uit hun mouwen schudden, maar het werd zoals we al gewoon zijn in deze wedstrijd net niet of beter gezegd de doelkansen de nek omgewrongen. In de 56ste minuut sloeg het noodlot toe wanneer KSVR tot tien man werd herleid nadat een speler van KSVR zijn tweede geel van de avond nam en vroegtijdig mocht gaan douchen. In de zestigste minuut gaven we nog een prachtig cadeau met een prachtige strik er rond aan onze tegenstander waarop ze de 4-6 tegen de netten konden prikken. KSVR bleef niet bij de pakken zitten, ze gingen volledig tot het uiterste, alles werd voor de volle 100% gegeven en dat deden ze ook, maar het leer wilde niet meer goed vallen voor onze jonkies. In de 66ste minuut kregen we nog een penalty op de koop toe in ons nadeel. Deze penalty werd door Winkel Sport vlekkeloos omgezet, maar onze goalie S. Verkindere had het leer nog aantikt, maar was net niet voldoende om de 4-7 tegen te houden. KSVR bleef kranig doorspelen met 10 man en de bezoekers nog wat onder druk zetten op zoek naar die vijfde goal voor KSVR, die helaas niet meer kwam. Onze goalie S. Verkindere kon op regelmatige basis ook nog enkele puike reddingen uit zijn mouwen schudden. Na 90 minuten wedstrijd werd de wedstrijd afgefloten op een 4-7 nederlaag.

De uitslag is misschien wel overdreven, maar men mag niet blindstaren op deze uitslag, de wedstrijd zelf moet in ons achterhoofd blijven. Er zijn nog aantal werkpuntjes waar ze moeten aan werken op de komende trainingen. Het komt allemaal wel goed, vroeg of laat strijken ze hun eerste overwinning op. Wie weet is het volgende week zaterdag dat we 3 punten mogen meenemen vanuit Torhout. Toch wel een pluim voor iedereen die ondanks deze nederlaag mooi voetbal op de grasmat konden brengen en vochten voor ieder bal. De rest volgt nog wel. 

Scoorden:

2' (0-1),

8' (0-2),

17' R. Lybeer (1-2),

20' (1-3),

21' (1-4),

27' (1-5),

37' J. Malfait (2-5),

40' R. Lybeer (3-5),

45' A. Ghergu (4-5),

60' (4-6),

66' (4-7 pen.).

KSV Rumbeke:

S. Verkindere, J. Kenzi, R. Willemans, S. Maertens, H. Van Eeckhout, Y. Raes, R. Lybeer, C. D'Hooghe, A. Ghergu, J. Malfait, L. Storie, E. Donck.

Verslag Kurt Maddens