Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020

Spektakelstuk gekruid met 8 doelpunten levert geen winnaar op in de wedstrijd GR Danny tegen SK Staden !!!

IMG 3455 1

We moesten deze keer richting Staden trekken, de derde in de stand en wetende dat dit een heel taaie brok zou worden. Staden was er natuurlijk op gebrand om ons het vuur aan de schenen te leggen, maar ook onze ploeg was klaar om er helemaal voor te gaan, we lieten nog snel een plensbuitje passeren om ons dan ten volle te geven aan een goeie opwarming.

De studieronde was snel voorbij en Staden kreeg het meeste balbezit, we waren in de beginfase nog iets te nonchalant en kregen zo de bal niet direct in onze ploeg. Toch konden we redelijk stand houden maar zelf konden we ook niet veel noemenswaardige kansen versieren. Toch konden we in de beginfase 2 pogingen noteren van Nelis Sabbe en Gianni Vansteenkiste maar de Stadense doelman kon telkens redden. Op een geharrewar voor ons doel moest Staden hier de openingstreffer netten maar de bal ging gelukkig voor ons over. Na een prima voorzet van Stefan Lefevre kon Thibaut Simoens in één keer schieten maar het was net iets te centraal om de thuisdoelman te verontrusten. En na nog een prima aflegger van Tom Anseele kon Jelle Cappelle schieten maar ook hier net iets te centraal. De eerste grote opening die er viel was voor Staden, toen hun spits kon doorzetten richting onze doelman Sam Vandenborre werd die gehaakt door Sam, de scheidsrechter twijfelde geen seconde en een elfmeter + gele kaart was het verdict. Onze eerste gele kaart van het seizoen was dus voor onze doelman. De strafschop werd hard binnengepoeierd en zo keken we tegen een achterstand aan. Amper afgetrapt en de 2-0 was al een feit, we waren daar toch efkens het noorden kwijt maar de dubbele achterstand stond op het bord. Net na het tweede doelpunt waren we terug bij de pinken, spijtig genoeg mikte Nelis Sabbe op de paal en zo bleef de aansluitingstreffer nog uit. We begonnen nu meer in de wedstrijd te komen en betere kansen te versieren, Tom Anseele kon nu alleen richting doel trekken maar zijn poging ging centimeters naast. Net voor rusten kon Thibaut Simoens de uitgekomen doelman van ver lobben maar als het tegenzit dan zit het ook tegen, nu was de lat de boosdoener......en toch......de aansluitingstreffer konden we nog scoren, een schot van Nelis Sabbe werd in doel gedevieerd door Tom Anseele, een prima tijdstip om te scoren net voor rusten. Maar nog voor rusten zet Staden ons weer op een dubbele achterstand.....een slecht tijdstip om nog een treffer te slikken natuurlijk! Zo moesten we de kleedkamer intrekken met een 3-1 achterstand en wisten we dat de tweede helft een harde noot zou zijn om te kraken.

En toch bleef onze ploeg enorm positief om er nog wat uit te halen, het eerste wapenfeit kwam er van Stefan Lefevre die zijn schot zag naast gaan. En na amper 5' bezig te zijn kon Stefan Lefevre al weer een beslissende assist geven, Sander Vynckier was de afwerker van dienst. En nu was Rumbeke de betere in het spel, na een prima verre voorzet van Cedric Noseda kon Tom Anseele met een perfecte deviatie uitpakken maar de thuisdoelman redde hier knap. Toch was het maar uitstel want Arthur Bauwens achtte zijn moment gekomen en hij kon de gelijkmaker netten 3-3 . Nu bleef Rumbeke doorduwen maar op een tegenaanval was Matthieu Willemyns aan zijn 2de gele kaart toe en zo moesten we het laatste halfuur nog door met z'n tienen. En toch bleven we de baas, we scoorden bijna de vierde na een prima getrapte hoekschop van Stefan Lefevre die Tom Anseele met het hoofd richting doel knikte, de Stadense doelman kon de bal net van onder de lat redden. We kwamen dan toch op voorsprong, een goed getrapte vrije trap van Nelis Sabbe werd door Sander Vynckier in doel gewerkt, 3-4 . Ook Stefan Lefevre kon nog een poging versieren maar opnieuw stond de paal in de weg. En aan de overkant op nog een zeldzame uitbraak moeten we de gelijkmaker nog toestaan. Bijna werd het nog 4-5 maar Thibaut Simoens kon zijn lob net niet hoog genoeg plaatsen over de doelman om de netten te doen trillen. De slotfase ging dan ook nog op en neer maar de score veranderde niet meer en moeten we tevreden zijn met een puntje deze keer. Maar als je hier een halfuur met z'n tienen toch nog de bovenhand kan hebben tegen dit Staden getuigt dit dat het verdomd goed zit bij ons , daarom dan ook nen dikke proficiat aan de ganse ploeg en laten we dan ook verder gaan op dit elan!

De eerste kaarten van het seizoen zijn dus gevallen: Geel was er voor Sam Vandenborre, Sander Vynckier en 2x geel en rood voor Matthieu Willemyns.

Doelpunten:

31' (1-0) (strafschop),

32' (2-0),

43' (2-1) Tom Anseele,

45' (3-1),

49' (3-2) Sander Vynckier,

60' (3-3) Arthur Bauwens,

76' (3-4) Sander Vynckier,

81' (4-4).

Speelden:

Sam Vandenborre, Cedric Noseda, Matthieu Willemyns, Stefan Lefevre, Diego Varrewaere, Sander Vynckier, Thibaut Simoens, Jelle Cappelle, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Jonathan Simoens, Olivier Vierstraete en Arthur Bauwens.

Verslag Danny Varrewaere

sponsorbanner 5