Gepubliceerd: maandag 05 oktober 2020

GR Danny zorgen voor schitterende ommekeer na rusten en voor driepunter na aangename wedstrijd tegen Mandel United !!

IMG 3455 1

Een derby die moest afgewerkt worden op een regenachtige zondagmorgen en we wisten ook dat deze tegenstander een taaie brok ging worden. FC MU Izegem - Ingelmunster was een jonge energieke ploeg die nog niet had verloren.

We konden dan ook al snel merken in het wedstrijdbegin dat het 90 minuten zwoegen en zweten ging zijn ondanks de stortbuien. De tegenstander was dan ook naar Rumbeke afgezakt om ons snel bij de keel te grijpen en ze speelden verzorgd voetbal. Maar we zijn nu ook niet de ploeg die zich zou laten doen, toch kwamen we op een achterstand voor de eerste keer dit seizoen net voor het openingskwartier toen hun snelle spits zich alleen kon doorzetten. We lieten de kopjes niet hangen en zochten naar openingen maar we vonden ze niet snel. Er kwam veel middenveldvoetbal aan te pas en de kansen waren dan ook aan beide zijden schaars te noemen. Vooraan waren Tom Anseele en Arthur Bauwens heel bedrijvig maar we kregen het telkens net niet voor elkaar om de grote kansen te creeeren. Soms hanteerden we iets te vaak de lange bal en net over het halfuur moeten we nog een tweede tegentreffer slikken. Het zag er dus niet al te goed uit, al kregen we toch met de rust in zicht meer en meer greep op onze tegenstander. Zo kon Arthur Bauwens bijna de bezoekende doelman in verlegenheid brengen toen hij de bal kon afsnoepen maar het zat Arthur niet mee en ook een prima kopbal van Tom Anseele had meer verdiend maar de dwarsligger besliste daar anders over. Meer en meer konden we naar voor trekken en het was voor de bezoekers een opluchting dat ze de kleedkamers konden intrekken zonder tegendoelpunt.

Wij daarentegen hebben de kopkes bij elkaar gestoken om terug te vechten in de 2 de helft, natuurlijk moesten we ook uitkijken dat we geen derde treffer slikten maar de gedachten waren goed en wat we te zien kregen na rusten was fenomenaal. Amper afgetrapt en Jonathan Simoens kon zich prima doorzetten en zijn voorzet werd perfect binnen gedevieerd door Arthur Bauwens, de gehoopte aansluiting was meteen een feit. Amper 2' later was het de beurt aan Stefan Lefevre om de perfecte assist af te leveren en nu was Tom Anseele paraat om meteen de gelijkmaker te netten. En nog was het niet gedaan..........natuurlijk was de tegenstander eventjes het noorden kwijt en nog voor het openingskwartier wegtikte was de 0-2 achterstand al omgezet in een 3-2 voorsprong. Sander Vynckier kon met een prima actie de beslissende assist doorsturen naar Tom Anseele die niet twijfelde en Rik kon zich weer amuseren met het scorebord! We hadden nu de wedstrijd weer onder controle en nu waren het de bezoekers die achter de feiten moesten aanhollen. We konden nog enkele kleine kansen versieren en ook de bezoekers probeerden om terug te komen maar ons sluitstuk Sam Vandenborre kon met enkele prima reddingen uitpakken. We gaven dan ook veel minder weg en hadden nu het middenveld ook in ons voordeel. Het bleef natuurlijk spannend want een doelpunt is snel gemaakt.......... En de verlossende treffer kwam er van de voet van Tom Anseele die zijn hattrick scoorde en dit na een nieuwe assist van Stefan Lefevre, nu hadden we weer een beetje ademruimte. En het was nodig want op het einde werd de 4-3 nog opgetekend en moesten we toch nog enkele bange momenten afwachten voor het laatste fluitsignaal van de heel sterk leidende scheidsrechter weerklonk.

We hebben hier vandaag een hele sterke tegenstander voor de voeten gekregen en een uitzichtloze situatie rechtgezet na rusten dankzij een prima collectieve prestatie. Ik ben dan ook heel fier op mijn ploeg en ik wil ook de tegenstander een pluim toewerpen die zich stevig heeft verzet........Het was dan ook een hele aangename zondagmorgenwedstrijd ondanks de felle regen waarin we aan het rechte eind trokken en met 12 op 12 mogen spreken van een geslaagde seizoensstart..........Proficiat !!!

Doelpunten:

13' (0-1),

34' (0-2),

47' (1-2) Arthur Bauwens,

49' (2-2) Tom Anseele,

56' (3-2) Tom Anseele,

82' (4-2) Tom Anseele,

89' (4-3).

Speelden:

Sam Vandenborre, Cedric Noseda, Matthieu Willemyns, Stefan Lefevre, Diego Varrewaere, Sander Vynckier, Thibaut Simoens, Jelle Cappelle, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Arthur Bauwens, Jonathan Simoens, Olivier Vierstraete en Ivan Buysse.

Verslag Danny Varrewaere

Foto Kurt Maddens