Gepubliceerd: maandag 28 september 2020

Verdiende driepunter voor de gew. res. Danny in barre weersomstandigheden tegen SVD Kortemark!!!

IMG 3455 1

We hadden al vrijdag op de training een voorproefje gekregen met hevige windstoten en van die miezerige buitjes. Ook voor deze zondagmorgen stond dit op het menu, we mochten richting Kortemark trekken om daar te proberen om de volgende 3 punten op ons conto te schrijven. We hadden afgesproken om tegen de wind in te starten maar blijkbaar kreeg onze kapitein Nelis Sabbe een teken om die beslissing te veranderen. Dus konden we starten met de wind in de rug, of dat beter ging zijn konden we alleen 90' later zeggen...........

Nelis Sabbe begon alvast gretig en hij vuurde al vlug een poeier af die we allemaal binnen zagen gaan maar dat was buiten de Kortemarkse doelman gerekend, hij ranselde de bal al even mooi uit zijn doel. Diezelfde Kortemarkse doelman had iets later meer geluk erbij toen een zacht hobbelig schot van Tom Anseele maar net via zijn vingertoppen naast ging. En net voor het kwartier was de thuisdoelman er weer bij betrokken toen Sander Vynckier ging doorjagen kon hij de bal ontfutselen van de thuisgoallie en de bal kwam terecht in de voeten van de alleenstaande Tom Anseele die een makkelijk doelpunt kon aantekenen. Maar dat doelpunt gaf nu niet meteen het sein om er ten volle voor te gaan want 5' later was de score bijna weer in evenwicht. Een Kortemarkse vrije trap werd formidabel gered door onze doelman Sam Vandenborre, ook de lat speelde hier een rol in. Stelselmatig kwam Kortemark meer in de wedstrijd maar tot echte grote kansen kwamen ze niet dankzij het goede secure verdedigingswerk. Ook onze blauwtjes konden nog moeilijk tot uitgespeelde kansen komen en de eerste helft verwaterde dan ook met veel middenveldvoetbal tot gevolg. Toch kregen we nog een mooie kans na een vrije trap van Matthieu Willemyns die kort werd gegeven naar Cedric Noseda, Cedric's voorzet bereikte Sander Vynckier die meteen naar doel besloot en opnieuw stond de Kortemarkse doelman sterk te acteren en met de vingertoppen verhinderde hij een verdubbeling van de score. Ook een vrije trap van Nelis Sabbe werd mooi gepareerd en toen Thibaut Simoens alleen richting doel trok werd de bal vergeten op het cruciale moment. We trokken dus naar de kleedkamer met een krappe 0-1 en we moesten dus de tweede helft tegen de wind in beuken...............al was het vertrouwen in de kleedkamer groot!

sponsorbanner 5

En we kwamen vuriger uit de kleedkamer en de score kon al snel worden verdubbeld, amper afgetrapt en Arthur Bauwens kon zich al doorzetten op de flank en een perfecte voorzet afleveren die Tom Anseele bereikte, Tom kopte net naast. Kort daarop kon Sander Vynckier zich prima doorzetten maar Sander werd foutief gestuit en de scheids wees dan ook resoluut naar de elfmeter, Cedric Noseda twijfelde niet en zette de 0-2 op het bord. We hadden dus even ademruimte...... En net over het kwartier moest de Kortemarkse doelman het veld verlaten na een rode kaart toen hij de doorgebroken Arthur Bauwens torpedeerde. De tweede helft kantelde dus helemaal in ons voordeel maar er moesten nog 30 minuten worden afgehaspeld. Maar Kortemark was het noorden een beetje kwijt en wij konden de wedstrijd nu controleren. Een schot van Jelle Cappelle werd nog gepareerd door de doelman. Kortemark probeerde nog wel maar het was niet meer bij machte om ons nog te doen bibberen..... Naarmate de wedstrijd vorderde viel ook de wind een beetje uit en we konden deze partij dan ook rustig domineren tot het laatste fluitsignaal.

Opnieuw een verdiende zege voor onze blauwwithemden waarvoor een dikke proficiat !!!

Doelpunten:

13' (0-1) Tom Anseele,

50' (0-2) Cedric Noseda (strafschop).

Speelden:

Sam Vandenborre, Cedric Noseda, Matthieu Willemyns, Stefan Lefevre, Diego Varrewaere, Thibaut Simoens, Jelle Cappelle, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Ivan Buysse, Jasper Caron, Arthur Bauwens en Olivier Vierstraete.

Verslag Danny Varrewaere