Gepubliceerd: zaterdag 10 oktober 2020

Glansrijke overwinning voor de beloften in dé derby tegen Club Roeselare !!!!

Beloften 1 450px

Vrijdag avond 9 oktober 2020 gingen de boys van KSVR richting het Rodenbachstadion om dé derby af te werken tegen Club Roeselare. Op een perfecte nagelnieuwe kunstgrasveld van Club Roeselare waren beide ploegen klaar om de confrontatie aan te gaan in dé derby.

Vanaf het eerste fluitsignaal weerklonk in het Rodenbach arena konden de KSVR-Boys meteen hun stempel zetten en tonen wie er momenteel aan de leiding staat in het klassement. Amper 30 seconden hadden we 0-1 aan de voet maar de thuisgoal bracht voor redding. KSVR bleef door duwen, in minuut 3 mooie aanval van T. Duijvejonck die een heerlijke assist kon afleveren richting T. Decru die het leer nipt naast doel kon koppen. De thuisploeg probeerde aan stalte te maken, maar tevergeefs onze defensie en goalie stonden attent op de grasmat. In minuut 7 kon onze jongste telg van de ploeg T. Decru heerlijk uithalen met een schot net aan de rand van de zestien, maar zag zijn schot net naast vliegen. KSVR bleef constant heer en meester en de doelkansen bleven opstapelen maar deze werden telkens de nek omgewrongen, nipt naast, over ofwel bracht de thuisgoalie voor redding. In de 20ste minuut kon M. Decoene een heerlijke lange pas geven richting A. Tyvaert die op zijn ééntje het doel van Club Roeselare opzocht, maar tevergeefs zag hij het leer nipt naast doel passeren. Man man man na 20 minuten kon het al 0-4 gestaan hebben. Net het halfuur gepasseerd mocht de thuisploeg eens een hoekschop nemen, op deze hoekschop konden we bijna een goal slikken maar onze attente goalie N. Deleye bracht op het juiste moment redding. Kort erop konden we bijna antwoorden, wanneer we een kopbal tegen de onderkant van de deklat kopten en zoals de wedstrijd steeds verliep tot op heden wilde het leer de weg naar netten niet vinden. In minuut 34 kon A. Tyvaert doorbreken maar hij werd foutief in zestien neergehaald en de scheidsrechter twijfelde voor geen moment en wees onmiddellijk naar de stip. Als een echte gentleman nam M. Decoene het leer en legde deze zorg vulde op de stip. M. Decoene kon deze penalty vlekkeloos en koelbloedig het leer tegen de netten prikken (0-1). Eindelijk de verlossende goal is gevallen. Amper één minuut later kon W. Vanhecke snoeihard het leer richting doel vlammen met een heerlijke streep en via de paal ging het leer heerlijk tegen de netten (0-2). De veer is gebroken en KSVR bleef doorduwen op hun elan. S. Coucke kon nog een heerlijke voorzet richting L. Cardoen geven, maar L. Cardoen kreeg het leer niet tussen de palen en zag zijn kopbal over doel belandden. Enkele minuten later kon A. Tyvaert net door de mazen van het net glippen en met een mooie actie kon hij het leer voor doel vlammen waarop de jongste telg T. Decru het leer nog net kon aantikken en zo de 0-3 in het mandje leggen. Dit was tevens ook de ruststand.

Bij momenten oogstrelend voetbal van de KSVR-Boys

Tweede helft bleven onze boys doordoen op hun elan, de thuisploeg probeerde onze boys lastig te maken maar ze kwamen van een kale reis terug. KSVR bleef maar doelkansen creëren. In de 56ste minuut kon T. Decru nog eens hard uithalen, de thuisgoalie bracht voor redding maar in de rebound was ons Brentje bij de pinken en kon hij rustig zoals hij is het leer heerlijk tegen de netten prikken (0-4). Luttele minuten later M. Decoene aanzet met een heerlijk pas middendoor richting T. Decru die niet twijfelde en de forfaitcijfers tegen de netten vlamde (0-5). Club Roeselare nam hier geen vrede mee en wilde absoluut hun eer redder scoren. KSVR bleef constant bij de pinken en de defensie hield voet bij stuk en kon alles probleemloos oplossen. Onze goalie N. Deleye had een rustige avond. Rond minuut 80 konden onze KSVR-boys een prachtige aanval op poten zetten L. Kemel dook vooruit maar kon niet verder dan de doellijn en legde heerlijk het balletje achteruit richting B. Van Coillie die op zijn beurt M. Beerland kon bedienen waardoor M. Beerland zonder twijfelen en koelbloedig de 0-6 in het mandje kon deponeren. Kort voor affluiten kon de thuisploeg nog een aanval opzetten en zo hun eer redder nog tegen de netten prikken (1-6).

Proficiat Boys voor jullie prestatie, één voor één schitterden jullie op de grasmat, net geen cleansheet voor onze goalie, we hadden het hem graag gegund. Zo blijven we nog mooi aan de leiding in het klassement. Komende vrijdag 16 oktober ontvangen we KFC Varsenare, dit zal alvast van een andere kaliber zijn. Eerste topper van dit seizoen voor de beloften nummer één tegen nummer drie.

Scoorden:

35' (0-1) M. Decoene,

36' (0-2) W. Vanhecke,

39' (0-3) T. Decru,

56' (0-4) B. Van Coillie,

59' (0-5) T. Decru,

81' (0-6) M. Beerland,

89' (1-6).

KSV Rumbeke:

N. Deleye, W. Vanhecke, B. Van Coillie, S. Van Coillie, S. Coucke, J. Van Eeckhoutte, A. Tyvaert, M. Decoene, L. Cardoen, T. Decru, T. Duijvejonck, M. Beerland, W. Remaut, L. Kemel, A. Verfaillie.

Verslag en foto Kurt Maddens

sponsorbanner 4