Gepubliceerd: zaterdag 03 oktober 2020

Beloften strijken de winst op in dé derby tegen KSV De Ruiter !!!!

Beloften 1 450px

Vrijdagavond 2 oktober 2020 stonden onze KSVR-Boys oog in oog met de geburen van KSV De Ruiter in de Rumbeekse arena om één van dé derby's dit seizoen aan te gaan. Zulke wedstrijden zijn altijd moeilijk en kan alle kanten uit.

KSVR toonde direct vanaf het eerste fluitsignaal dat ze veel goesting in hadden. We konden al snel dreigen maar net dat tikkeltje geluk zat niet mee. KSVR bleef ruime eerste 15 minuten heer en meester, doelkansen werden op een dienblad voorgeschoteld, maar de kansen werden de nek omgewrongen. De Ruiter kwam af en toe eens piepen maar onze defensie en goalie hielden de meubelen recht. KSVR beheerste de eerste helft met mooi voetbal en doelkansen werden fraai aan elkaar gebreid, maar het tikkeltje geluk zat echt niet mee deze avond. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam De Ruiter iets meer in de wedstrijd , maar ook bij hen ontbrak het om af te werken. We gingen rusten met een droge 0-0 ruststand.

KSVR kwam de tweede helft met meer ingesteldheid op de grasmat om toch nog de tegenstander te verslaan. KSVR greep de macht naar zich wanneer in de 55ste minuut M. Decoene kon uithalen met poeier van een schot en het leer op de paal zag afketsen maar gelukkig was ons Duivejongske goed meegevlogen en kon in de rebound de 1-0 op bord prikken. KSVR nam de macht van de wedstrijd volledig naar zich toe, we konden deze keer gevaarlijker uit de hoek komen, maar de bezoekers deden er alles aan om ons knap lastig te maken. Gelukkig stonden onze defensie en goalie attent op de mat. In de 68ste minuut kon L. Kemel een schot lossen richting doel, maar de bezoekende keeper bracht voor redding en kon het leer wegtikken een attente A. Verfaillie kon het leer onderscheppen in de rebound en deze heerlijk tegen de netten prikken (2-0). Kort erna een prachtig aanval van De Ruiter met een knal van een schot , maar onze goalie had een konijnenpoot in zijn zakken en bracht redding met een super save kon N. Deleye het leer via de deklat in hoekschop tikken. Jah, N. Deleye traint dan ook mee met een goeie leermeester K. Vonck en keepertrainer Franky Vyvey. KSVR liet het niet aan hun hart komen en bleven doordrukken op elan en dat resulteerde in de 78ste minuut wanneer M. Decoene een heerlijke hoekschop op het hoofd van L. Kemel kon schilderen, waardoor L. Kemel met een prachtig kopbal het leer in het mandje kon koppen (3-0). Wat is het prachtig om de KSVR-Boys aan het werk te zien op de grasmat, knokken voor iedere bal, niet opgeven en er steeds in geloven ook als het niet mee zit, zo zie je dat toch lukt. Met nog een minuut of  drie op de klok kon W. Vanhecke een prachtige aanval creëren en hij werd in de 16 onderuit gehaald, de goed leidende scheidsrechter wees meteen naar de stip. M. Decoene nam de taak op zich om het leer op de stip te leggen. Zo elegant dat M. Decoene is kon hij het leer snoeihard tegen de netten knallen en de eindstand vastleggen op het scorebord (4-0).

Alvast een dankwoord naar de scheidsrechter voor zijn perfecte wedstrijd dat hij floot, dank U wel scheidsrechter. Proficiat boys voor jullie prestatie in deze derby, het was niet gemakkelijk maar jullie hebben het opnieuw geklaard om de 3 punten in eigen huis te houden. Het is gewoon genieten van jullie vanop de bank, langs de zijlijn of vanuit de tribune. Volgende week vrijdag opnieuw een derby, dan maken we de verplaatsing naar het Rodenbachstadion van Club Roeselare om 20u op vrijdag 9 oktober 2020.

Scoorden:

55' (1-0) T. Duijvejonck,

68' (2-0) A. Verfaillie,

78' (3-0) L. Kemel,

87' (4-0) M. Decoene.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, J. Kenzi, W. Vanhecke, W. Remaut, B. Van Coillie, S. Coucke, M. Beerland, M. Decoene, A. Tyvaert, J. Van Eeckhoutte, T. Duijvejonck, A. Verfaillie, L. Kemel, J. Vanacker, H. Verduyn.

Verslag en foto Kurt Maddens

sponsorbanner 4