Gepubliceerd: zondag 27 september 2020

Beloften hadden een lastige partij tegen De Haan met gelijkspel tot eindresultaat.

Beloften 1 450px

Zaterdag 26 september in de namiddag gingen de manschappen van de provinciale beloften richting zee'tje waar storm Odette wat roet in het eten kwam brengen in De Haan. Een tegenstander waar we totaal niets van afwisten wat of hoe we voor de neus gingen krijgen. 

Vanaf de beginfase konden de KSVR-Boys al iets tonen maar het werd wel moeilijk spelen want Odette liet gemakkelijk voetbal niet toe op het veld. Iedereen moest zich beuken tegen Odette en de tegenstander om het leer in eigen ploeg te houden. In de 9de minuut mocht ons goalie zich al omdraaien om het leer uit zijn netten te halen. Volledig tegen de gang van de zaken in stonden we 1-0 op achtervolgen. KSVR liet dit niet zomaar gebeuren en trotseerde storm Odette om toch mooi voetbal op de mat te brengen met goeie combinaties en acties, maar de in de laatste fase werden de doelkansen de nek omgewrongen met dank aan Odette die regelmatig voor spelbreker speelde. Hoe verder in de eerste helft hoe meer de KSVR-Boys de macht naar zich toe trok en dat resulteerde in de 40ste minuut wanneer L. Cardoen met een prachtig kopbal het leer tegen de netten kon koppen, nadat T. Decru voor de assist zorgde. De verdiende gelijkmaker stond op het bord (1-1). We gingen rusten met een logische 1-1 ruststand. 

sponsorbanner 4

In de tweede helft stonden onze Boys iets gretiger op de grasmat en toonde opnieuw fraai voetbal met mooie combinaties , maar ook weer de kansen werden de nek omgewrongen. De thuisploeg kwam meer opdraven dan in de eerste helft onze goalie N. Deleye moest niet staan kijken in zijn doeltje. N. Deleye kwam iedere keer op het juiste moment tussen met prachtige reddingen waardoor hij zijn netten clean kon houden. In de 69ste minuut werd een terug speelbal van De Haan niet goed terug gespeeld op hun keeper, maar S. Coucke lag op de loer en kon druk uitoefenen waardoor de thuisploeg een misstap beging waardoor S. Coucke er 100% van profiteerde om de 1-2 tegen de netten te prikken. Nu was het opletten en deze minimale voorsprong te behouden. Dit lukte vrij aardig iedereen knokte zich voor ieder duel alsof hun leven ervan afhing. We kregen nog aantal doelkansen maar deze werden niet goed benut. Net voor affluiten sloeg het noodlot toe voor KSVR en kon De Haan de gelijkmaker in het mandje leggen (2-2). Jammer maar helaas een gelijkspel, kan niet iedere week feest zijn. Iedereen heeft zich meer dan 100% volledig gegeven en in zo'n weer met storm Odette was het moeilijk spelen. 

Volgende week vrijdag 2 oktober ontvangen we de geburen van KSV De Ruiter om 20u op het Rumbeekse Sportpark.

Scoorden:

9' (1-0),

40' L. Cardoen (1-1),

69' S. Coucke (1-2),

90' (2-2).

KSV Rumbeke:

N. Deleye, W. Vanhecke, A. Lejthija, S. Van Coillie, S. Coucke, M. Decoene, A. Tyvaert, M. Beerland, L. Cardoen, T. Decru, T. Duijvejonck, L. Kemel, B. Van Coillie, J. Vanacker, J. Van Eeckhoutte.

Verslag en foto Kurt Maddens