Gepubliceerd: zaterdag 05 september 2020

Beloften winnen de derby na een moeilijke start op eigen veld tegen Dosko Beveren in een oefenduel !!!!

IMG 0239 kopie

Op zaterdag 5 september 2020 speelden onze beloften gastheer voor onze geburen van Dosko Beveren. Voor onze coach P. Bailliu een belangrijke match, de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie start volgende week. Bij Dosko twee ex-Rumbeke spelers op het blad S. Vandekerckhove en A. Maeyaert.

Onze boys waren gebrand om deze confrontatie aan te gaan in de RSL-Derby tegen Dosko Beveren, maar dit liep niet echt van een leien dakje. Wat speelde in hun hoofden rond, dook de faalangst, stress op in de derby of waren nog enkele boys met hun gedachten in vakantiestemming. Sommigen waren blijkbaar nog op uitstap op ons veld dan aan het voetballen. Soit, we zullen het niet weten, maar gelukkig konden we toch enkele fraaie combinaties boven halen waardoor we de bezoekers regelmatig knap lastig konden maken. In de 23ste minuut mocht M. Decoene een vrije trap nemen net op de rand van de zestien. Perfect gegeven vrije trap, maar de bezoekende goalie was attent en kon het leer half onderscheppen en in de rebound lukte onze KSVR-boys net niet om het leer in de doel te krijgen. Dosko kwam aantal keren oprukken , maar onze goalie N. Deleye was bij de pinken alsook zijn verdediging. Rond de 36ste minuut kon T. Duijvejonck het leer richting doel knallen, een verdediger kon het leer net nog aan geraken waardoor de bal tegen de paal uit één spatte. We gaan de rust in met een brilscore 0-0.

sponsorbanner 4

Na wat peptalk van de coach aan de rust kwamen de KSVR-Boys met een volledig ander ingesteldheid op de grasmat. Iedereen was met de volle 100% uit de kleedkamer gekomen. Vanaf het fluitsignaal weerklonk van de tweede helft in de Rumbeekse arena konden de KSVR-Boys hun stempel drukken. Amper twee minuten ver in de tweede helft kon S. Van Coillie met een heerlijke schot net uit de carré het leer heerlijk tegen de netten knallen en de voorsprong stond te blinken in het zonnetje op het scorebord (1-0). KSVR had nu de bezoekers uit Dosko Beveren volledig in hun tang. Dosko probeerde nog aanstalte te maken maar de blauwe garde bleef constant op hun hoede. KSVR dreef het tempo op en dat resulteerde. In de 51ste minuut kon M. Beerland uithalen en kon hij het leer snoeihard tegen de netten knallen, de netten daverden op hun grondvesten en de 2-0 was een feit. KSVR bleef op hun elan verder doorduwen, de ene combinatie na de andere kwamen uit de grond gekropen waardoor de bezoekers soms niet wisten waar gelopen. In de 67ste minuut mooie actie van W. Remaut die R. Vandewalle kon bedienen, maar R. Vandewalle was pechvogelke van de namiddag opnieuw en kon hij het leer net niet voorbij de keeper plaatsen die soms vervelends toe in de weg stond, in de rebound kon A. Verfaillie het leer opnieuw tegen de keeper van Dosko werken en L. Cardoen kon in de rebound het leer ook niet voorbij de doelman van Dosko plaatsen. Ondanks pech in de afwerking bleven onze blauwe garde heer en meester in tweede helft. Met nog een kwartier op de klok kon S. Coucke met een serieuze knal het leer tegen de deklat knallen. In de 80ste minuut kon ons Duivejongske namelijk T. Duijvejonck het leer richting doel vlammen, maar opnieuw die dekselse keeper van Dosko kon het leer formidabel over de deklat tikken. Kort voor affluiten was het hek volledig van de dam voor Dosko Beveren wanneer L. Cardoen in de 86ste minuut de eindcijfers tegen de netten prikte (3-0).

Proficiat gasten voor jullie inzet in deze derby, jullie hadden een moeilijke start en de eerste helft was alvast niet om over naar huis te schrijven. Tweede helft hebben jullie zich herpakt en dat resulteerde. De gedrevenheid en inzet dat jullie toonden in tweede helft siert jullie en waarop de trainersstaf fier kan zijn op jullie. Maar toch blijven er nog enkele werkpuntjes, waar jullie moeten aan werken. Vanaf volgende week start het serieuze werk, de eerste competitie wedstrijd in en tegen KSV Bredene.

Scoorden:

47' S. Van Coillie (1-0),

51' M. Beerland (2-0),

86' L. Cardoen (3-0).

KSV Rumbeke:

N. Deleye, W. Vanhecke, A. Lejthija, S. Van Coillie, S. Coucke, M. Decoene, L. Cardoen, M. Beerland, R. Vandewalle, H. De Vidts, T. Duijvejonck, J. Vanacker, W. Remaut, B. Van Coillie, J. Van Eeckhoutte, A. Verfaillie.

Verslag Kurt Maddens