Gepubliceerd: woensdag 02 september 2020

Beloften spelen gelijk na een prachtige prestatie tegen KSK Vlamertinge in een oefenduel !!!

Beloften vlamertinge 1 520px

Dinsdagavond 1 september 2020, wanneer al de kindjes hun eerste schooldag achter de rug hadden gingen de KSVR Boys richting KSK Vlamertinge. Opnieuw zagen we een ervaren tegenstander verschijnen op de grasmat, maar onze jonge garde kijkt daar niet meer naar op en staan al goed hun mannetje tegen zo'n binken van ervaren spelers. 

Onze jonge garde liet zich al vroeg in de wedstrijd uitblinken door een prachtige aanval, J. Vanacker kon R. Vandewalle het leer mooi in zijn loop meegeven, de kans om op voorsprong te komen, maar R. Vandewalle zag het leer naast arriveren. Vlamertinge liet zich niet wegzetten en in de achtste minuut werd een speler van Vlamertinge foutief tegen de grond gelegd in de "16". De scheids wees terecht naar de stip, KSK Vlamertinge kon de penalty vlekkeloos tegen de netten prikken (1-0). Onze jongens werden zo ongelukkig op achterstand gezet, maar ja daar is nu éénmaal niets aan te doen, is de gang van het spelletje hé. Niet getreurd onze boys bleven niet bij de pakken zitten en kon de thuisploeg regelmatig onder dwang zetten. Doelkansen werden met de vloot gecreëerd. Maar het leer vond de weg naar de netten niet, ging telkens over, naast het doel en zelfs enkele keren op de keeper. Onze boys liepen hun poten van onder hun lijf om opzoek te gaan naar hun goaltje. Iets over het halfuur mocht R. Vandewalle een vrije trap nemen enkele meters uit de "16". Een fantastische perfecte vrije trap kon R. Vandewalle geven, maar de thuis goalie kon het leer nog net vanonder de deklat wegtikken. Vlamertinge kwam nog enkele keren piepen, maar onze goalie en achterlinie gaven geen krimp en kon de Vlamertingse aanvallen tijdig stoppen. Kort voor de rust kon J. Vanacker voorleggen richting R. Vandewalle, er stond niemand of niets in de weg en toch kon R. Vandewalle het leer nog over doel kegelen. Pech dagske voor ons Rinuske. We gingen rusten met een 1-0 achterstand. 

sponsorbanner 4

Tweede helft nog maar op gang gefloten en de thuisploeg Vlamertinge kon de score verdubbelen (2-0). Vlamertinge begon vleugeltjes te krijgen en kon enkele keren na elkaar goed dreigen, onze boys eventjes van slag van de 2-0 achterstand, maar onze goalie N. Deleye kon enkele fraaie reddingen uit zijn mouw schudden. Al vlug konden onze boys de draad terug oppikken en in de 63ste minuut kregen ook wij een penalty voorgeschoteld. R. Vandewalle kon deze vlekkeloos tegen de netten knallen (2-1). Door deze goal putte onze jonge garde al hun moed samen en konden ze Vlamertinge het zwijgen opleggen. KSVR bleef maar doorduwen en de ene fraaie combinaties na de andere werden uit de mouwen geschud. Op bepaalde momenten stond de thuisploeg met verstomming te kijken wat onze jonge garde allemaal naar boven toverde. Met nog 10 minuten op de klok kon B. Van Coillie een nummertje opvoeren à la Messi. B. Van Coillie kon het leer voor doel brengen en R. Vandewalle met een heerlijke kopbal de gelijkmaker o zo heerlijk tegen de netten koppen (2-2). Bij de jonge garde vreugde en bij de thuisploeg met verstomming verslagen. Vlamertinge liet dit niet gebeuren kon dreigen maar zonder enig gevaar. KSVR zat op het laatste zelfs nog heel dicht bij een stunt, maar dit kwam er niet meer van. De scheids floot af op een verdiende gelijkspel voor onze jonge garde 2-2. 

Proficiat KSVR-Boys voor jullie prestatie op de grasmat, nog enkele werkpuntjes op het programma en we zijn er bijna. Komende zaterdag 5 september staat de derby tegen Dosko Beveren op het programma om het oefenprogramma af te sluiten voor dit seizoen. 

Scoorden:

8' (1-0 pen.),

47' (2-0),

63' R. Vandewalle (2-1),

81' R. Vandewalle (2-2).

KSV Rumbeke:

N. Deleye, J. Vanacker, B. Van Coillie, A. Lejthija, S. Van Coillie, J. Van Eeckhoutte, A. Verfaillie, M. Beerland, R. Vandewalle, L. Cardoen, S. Coucke, W. Remaut, R. Willemans, T. Duijvejonck.

Verslag Kurt Maddens

Foto Ann Verdonck