Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2020

Beloften in laatste minuut onderuit in een oefenwedstrijd tegen KSV Veurne !!

Veurne Beloften 520px

Op de laatste zondagnamiddag van augustus gingen de KSVR-Boys van trainer P. Bailliu richting het Will Tura Sportpark in Veurne. Daar troffen ze de bijzondere reserven aan. Opnieuw een tegenstander dat we niet wisten wat of hoe we voor de neus gingen kregen. 

Met de wind in het gat begonnen we aan de wedstrijd. KSVR toonde meteen wat ze in huis hadden en konden enkele keren dreigen, maar door de stevige wind die op en rond het veld waaide was het moeilijk spelen. De doelkansen voor KSVR kwamen met de vloot aangewaaid, maar deze werden in de laatste fase telkens net niet goed benut. Veurne kwam af en toe piepen, maar onze goalie N. Deleye bleef attent keepen. Beide ploegen beukten zich door de wind om elkaar knap lastig te maken. Toch kon R. Vandewalle net voor de rustpauze de 0-1 tegen de netten knallen. 

sponsorbanner 4

Tweede helft moesten onze boys tegen de wind in beuken en men wist dat het zwoegen was om niet onderuit te gaan. Veurne kwam iets meer gretiger uit de kleedkamer en kon onze goalie N. Deleye aantal keren op proef stellen, maar Nielske bleef attent keepen en goed mee voetballen. KSVR bleef doelkansen creëren en kwamen zelfs dichtbij om de score te verdubbelen. Maar in de 52ste minuut kon de spits van Veurne doorbreken en het leer via de paal tegen de netten prikken (1-1). Niet getreurd, onze boys bleven kranig en knokten zich voor ieder bal. Men zag dat enkele van de KSVR-Boys hun pijp stilletjes aan begon uit te gaan tegen stevige geblokte mannen van Veurne. KSVR-Boys waren nog eens de jongste team op de grasmat. Beide ploegen zochten naar de winningsgoal. Het kruit in het afweersysteem van onze voorlinie was niet altijd goed afgesteld, ondanks de mooie combinaties die telkens werden gecreëerd. Net voor affluiten kregen we het dekseltje op de neus waardoor de thuisploeg hun winningsgoal tegen de netten kon prikken (2-1). 

Nipt verlies in een oefenwedstrijd is geen schande, zo weten we waar men kan aanwerken, maar we mogen tot fier zich op de jonge garde die zich stap voor stap in de goeie richting zich aan het opwerken zijn. 

Scoorden:

43' R. Vandewalle (0-1),

53' (1-1),

90' (2-1).

KSV Rumbeke:

N. Deleye, J. Vanacker, B. Van Coillie, A. Lejthija, S. Coucke, J. Van Eeckhoutte, A. Verfaillie, M. Beerland, R. Vandewalle, L. Cardoen, T. Duijvejonck, W. Remaut, R. Willemans, A. Ghergu.

Verslag Kurt Maddens

Foto Ann Verdonck

Veurne beloften 2 900px