Gepubliceerd: zondag 16 augustus 2020

Mix van Beloften en U21 winnen eerste oefenpot tegen de geburen van Mandel United.

IMG 0280 520px

Donderdag 13 augustus kwam er vanuit Voetbal Vlaanderen dat er vanaf vrijdag 14 augustus opnieuw vriendschappelijke wedstrijden mochten gespeeld worden voor alle ploegen. Zo werd er vlug een oefenwedstrijd geregeld tegen de geburen van FC MU Izegem-Ingelmunster (IPU19) voor zaterdag 15 augustus 2020. 

Mandel United wilde een stevige tegenstander.

Een mix van beloften en U21 werd samengesteld om tegen de interprovinciale U19 van FC MU Izegem-Ingelmunster te spelen. De tegenstander wilde een stevige tegenstander voor de kiezen krijgen en dat kregen ze ook. Vanaf het eerste fluitsignaal konden onze gasten direct tonen wat ze in hun mars hadden. Na 10 minuten wedstrijd kon Van Coillie S. de score openen met een prachtig afstandsschot (1-0). Men zag dat KSVR meer wilde en probeerde tal van kansen af te dwingen maar de bezoekers gaven niet op , ze konden onze jonkies en boys wat terug duwen en namen de wedstrijd iets meer handen, Mandel United creëerde kansen maar een attente goalie J. Kenzi hield voorlopig zijn netten zuiver. In de 36ste minuut was het raak voor Mandel United met een prachtige goal, waardoor de bordjes opnieuw op gelijke hoogte kwamen te staan (1-1). We gingen rusten met een 1-1.

Sven zorgde voor Couckenbak en Anthony voor de kers op de taart.

Amper tweede helft gestart en de spits van Mandel United werd onderuit gehaald in de "16", de scheidsrechter wees direct naar de stip. De penalty werd dan ook nog gestopt door onze attente keeper J. Kenzi. KSVR kreeg de eerste 10 minuten van tweede helft was lastig door de druk van Mandel. De bezoekers konden aantal keren onze goalie op de proef stellen maar J. Kenzi gaf geen krimp en kon een resem doelkansen stoppen van Mandel. In de 57ste minuut kon S. Coucke een antwoord geven en 2-1 tegen de netten knallen. Hupla, Couckenbak, maar we moeten nog iets meer 30 minuten deze stand vasthouden. Kleine tien minuten later kon onze "Kleine" A. Verfaillie de 3-1 tegen de netten knallen. Mandel probeerde nog aansluiting te zoeken maar onze boys en jonkies en vooral onze goalie lieten niet in hun kaarten kijken. Ze hebben waarschijnlijk allemaal naar FC Barcelona - Bayern München gekeken de avond voordien. Kort voor affluiten met nog drie minuten op de klok kon A. Verfaillie een mooi nummertje opvoeren en het leer snoeihard van kortbij via de deklat de 4-1 eindstand op het bord zetten. 

Voila, eerste verslag van het nieuwe seizoen 2020-2021 is een feit. Op naar de volgende wedstrijden en verslagen.

Scoorden:

10' S. Van Coillie (1-0),

36' (1-1),

57' S. Coucke (2-1),

66' A. Verfaillie (3-1),

87' A. Verfaillie (4-1).

KSV Rumbeke:

J. Kenzi, R. Willemans, W. Remaut, B. Van Coillie, S. Van Coillie, S. Coucke, A. Ghergu, M. Beerland, L. Cardoen, A. Verfaillie, J. Malfait, S. Maertens, Y. Raes, J. Vansteenkiste, J. De Bosschere.

Verslag: Kurt Maddens