Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020

Dankzij vroege goals van de KSVR Dames op het veld van KE Wervik is er winst en de leidersplaats !!!

IMG 4628

Zondag 11 oktober gingen de dames van KSVR richting KE Wervik, nadat het Fanion elftal heren de week ervoor met 4-1 verloren op Wervik, wilden onze dames revanche nemen en wilden ze absoluut de drie punten mee pakken naar Rumbeke.

Onze ladies hadden er duidelijk zin en namen een blitse start, amper drie minuten ver wanner D. Depoortere een prachtige actie kon neerzetten en een het leer voor doel kon brengen, de keepster van Wervik kon het leer nog lichtjes aangeraken maar niet voldoende om te stoppen, maar J. Mortier was goed gevolgd en kon het leer met een simpele lichte tik in het mandje deponeren (0-1). Met de wind in de rug en voldoende hemelwater die naar beneden kletste , bleven de KSVR Ladies doordraven en constant druk zetten waarbij ze Wervik in hun greep hadden. In de tiende minuut kopte een verdedigster van Wervik het leer weg, maar niet goed genoeg, want D. Depoortere stond er vlak voor en kon het leer onderscheppen met een grote dank U wel. D. Depoortere nam het hazepad richting doel en kon koelbloedig de 0-2 tegen de netten knallen. Wervik probeerde de veer te breken, maar de defensie en goalie waren bij de pinken en kon telkens de meubelen redden. KSVR bleef voortdurend heer en meester op het veld , doelkansen werden mooi gecreëerd , maar waren soms niet goed genoeg om de netten te doen trillen. In minuut 24 ging D. Depoortere opnieuw op pad met het leer en een meter of 2 voor de doellijn net de zestien kon ze heerlijk uithalen met subliem schot en het leer zo over de keepster heerlijk in de verste zijnet van doel lag het leer lekker in het mandje (0-3). KSVR speelde de eerste helft rustig en gecontroleerd uit. 

006A4527 1

006A4547 1

Tweede helft stond de thuisploeg iets gretiger op de grasmat en de Ladies van Rumbeke waren op gemak want de 0-3 stond heerlijk te pronken op het scorebord. Wervik kon enkele keren uithalen maar onze goalie V. Vandemaele was voortdurend bij de pinken, de defensie deed telkens ook hun best op de aanvallende Wervikse speelsters te verhinderen dat ze dicht bij onze doel kwamen. KSVR kon nog enkele prachtige flitsen op de grasmat brengen en dreigen. Maar de afwerking bleef uit. KSVR kon de tweede helft volledig gecontroleerd uitspelen en vooral de nul houden was hun taak en zijn ze echt wel super in geslaagd. Voor de tweede keer op rij een cleansheet, mag ook gezegd worden. 

Iedereen heeft zich meer dan 100% gegeven, iedereen is super fier op jullie prestatie, proficiat dames voor jullie prestatie, inzet, doorzettingsvermogen. Met de winst tegen Wervik en dat Sint-Joris Sportief punten verliest tegen Staden, staan onze ladies nu toch wel mooi te pronken op de eerste plaats. Komend weekend zijn een weekend vrij en de week erna de clash tegen Sint-Joris Sportief op het Rumbeekse Sportpark.

006A4638 1

Scoorden:

3' (0-1) J. Mortier,

10' (0-2) D. Depoortere,

24' (0-3) D. Depoortere.

KSV Rumbeke:

V. Vandemaele, J. Delva, L. Devos (80' E. Huys), A. Deschodt, D. Isezerano, B. Remaut (84' S. Denolf), J. Mortier, E. Geldhof, N. Mostaert, D. Depoortere.

006A4590 1

006A4623 1

006A4628 1

Verslag en foto's Kurt Maddens