Gepubliceerd: donderdag 08 oktober 2020

Moeilijke wedstrijd voor de KSVR Dames, maar winnen nipt op het veld van KVK Avelgem B !!!

Op een woensdagavond mochten we een inhaalwedstrijd gaan spelen richting het ver Avelgem B. Waar we vorig jaar de champagne mochten ontkurken. Voor het eerst mochten we ons warm maken op het eerste terrein die er goed bij lag.

De wedstrijd werd op gang gefloten door de jonge scheidsrechter. De eerste tien minuten was er een studieronde met geen echte dreigingen. De eerste goeie kans was voor Van Coillie die in minuut twaalf voorlangs knalde. De dames van Rumbeke waren in het spel de betere maar Avelgem bood goed weerwerk. Halfweg eerste helft, eerste kans voor Avelgem, de spitse wrong haar voorbij haar belagers en kon afdrukken, maar gelukkig was deze trap te zacht om Vandemaele te verschalken.

Dan terug naar de overkant, met verschillende pogingen van Depoortere en Van Coillie, maar ieder keer ging de bal naast of werd deze afgeblokt. Vlak voor het rustsignaal de kans op de 0-1. Eerst redde de keepster met de voet op een poging van Deschodt vijf seconden later kreeg Deschodt terug een grote kans maar weer zat de keepster er met een hand tegen, mooie redding. Even later mochten we gaan rusten. Iedereen was er mee akkoord dat het 0-3 moest zijn.

Begin tweede helft begon Avelgem erin te geloven, dat ze misschien punten konden sprokkelen tegen KSV Rumbeke, ze hadden lichtjes overwicht maar zonder grote kansen. Dit is ook de verdiensten van onze achterhoede die goed stond. Eerste grote kans was voor Mortier in minuut 53 die alleen op de keepster afstormde maar de laatste vernoemde had terug een redding in petto. Tweetal minuten later, terug kans voor Depoortere maar weeral stond de keepster in de weg. Voor sommigen was er een déjà-vu met een wedstrijd aantal jaren terug tegen Brielen Sport, heel de wedstrijd baas, tal van kansen en einduitslag 0-0. Hopelijk konden we deze match nog naar ons hand zetten.

Minuut 65, terug Mortier die de baas was op haar flank, mocht richting keepster gaan maar na haar inspanningen leverde ze de bal te zwak in de armen van de keepster. Minuut later terug Mortier die terug haar flank afging, dit keer met een voorzet die met een gelukje bij Remaut (die Delva afloste) kwam maar die was iets te verrast om te besluiten. De koppetjes gingen naar beneden maar na een peptalk ‘koppekes omhoog en blijft erin geloven’ gingen we verder. We vergeten bijna de tegenstander, na hun goede start van de tweede helft konden ze nauwelijks dreigen of gevaarlijk zijn. In minuut 70 was het dan zo laat, EINDELIJK hoorden we van de tribunes komen, maar ook vanop de bank. Diepe bal op Deschodt die kalm bleef en de bal mooi naast de keepster via de paal binnen plaatste. Iedereen opgelucht. Nu de match verstandig uitspelen met misschien nog een doelpunt en deze kans kwam een kwartier voor tijd, terug Mortier met haar laatste wapenfeit van de match. Terug stond de keepster pal. Voor de laatste poging moesten we naar het einde toe, Geldhof vanop afstand haar poging ging een half meter over het doel. De jonge scheidsrechter floot voor de laatste keer en zo einde wedstrijd.

Een moeilijke wedstrijd tegen een goed en gemotiveerde tegenstander. Verdedigend niets weggegeven maar vooraan stond het kanon bij sommigen niet goed afgesteld, hopelijk kan het kanon goed afgesteld worden in de volgende wedstrijden en eerst en vooral nu zondag in Wervik.

Scoorden:

70' (0-1) A. Deschodt

KSV Rumbeke:

V. Vandemaele, S. Meseure, J. Delva (60' B. Remaut), L. Devos, J. Jacobs, A. Deschodt, T. Van Coillie, D. Isezerano (45' N. Mostaert), J. Mortier (75' S. Denolf), E. Gledhof, D. Depoortere.

Verslag Kenny Desimpel