Gepubliceerd: maandag 05 oktober 2020

KSVR Dames winnen de derby overtuigend tegen SK Staden B !!

IMG 4102

Zondag 4 oktober 2020 mochten onze dames de ladies uit SK Staden ontvangen op het Rumbeekse Sportpark. We weten van de voorbije jaren dat het niet altijd gemakkelijk is tegen SK Staden en onze dames dus uiterst op hun hoede moesten zijn tegen de ladies uit Staden. 

006A4078 1

Wanneer het eerste fluitsignaal weerklonk in de Rumbeekse arena gingen beide ploegen ten aanval. Staden begon al vlug te dreigen, maar er kwam niet echt gevaar van voort. KSVR liet niet hun kaarten kijken en kon fraai voetbal op de mat voortzetten. Onze ladies hadden er duidelijk zin in en konden de bezoekers lastig maken. Rond minuut 10 kon J. Mortier een heerlijke aanval forceren en in de zestien kon ze een prachtig voorzet voor doel lanceren, een verdedigster van Staden wilde het leer wegkegelen maar zag jammer genoeg het leer in eigen doel vliegen (1-0). Onze ladies in het dolle heen met de voorsprong. Staden liet het hier niet bij en kon KSVR ook knap lastig maken , maar de defensie en goalie V. Vandemaele gaven geen krimp en konden telkens de meubelen redden. KSVR creëerde fraaie doelkansen maar deze werden net niet goed benut. Plots in de 41ste minuut kon S. Meseure het één en ander forceren en met een heerlijke voorzet kon ze het leer voor doel geven, A. Deschodt kon het leer nog net aanraken voor de neus van de keepster van Staden waardoor het leer heerlijk tegen de netten tikte (2-0). We gaan de rust in met een prachtige 2-0 voorsprong. 

006A4100 1

De tweede helft begonnen de bezoekers iets gretiger en wilden absoluut de eer redder scoren en dit lukte al vrij vlug. In de 50ste minuut was het zo ver en de 2-1 stond al op het bord. Maar onze namen hiermee geen vrede en wilden een antwoord geven daarop en in de 55ste minuut kon D. Depoortere de netten snoeihard doen trillen met formidabele goal (3-1). Beide ploegen konden elkaar nog lastig maken maar KSVR was het meest aanzet, Staden kwam niet echt veel meer aan onze zestien. KSVR kreeg aantal kansen voorgeschoteld, maar deze werden telkens de nek omgewrongen. In de 82ste minuut konden de bezoekers nog eens doorbreken maar een attente V. Vandemaele bracht redding. Kort voor affluiten had A. Deschodt de kans om verder uit te lopen, maar ze kreeg het leer niet voorbij de keepster van Staden. Luttele seconden later mocht T. Van Coillie ook eens proberen maar ook T. Van Coillie kreeg het leer niet voorbij de keepster. De goed leidende scheidsrechter floot deze prachtige derby af op een 3-1 overwinning voor de Ladies uit Rumbeke. 

"Tijdens de oefensessies en bij de bespreking vooaf de meisjes er attent opgemaakt dat het lastig karwei zou worden tegen SK Staden na hun recente 6 op 6. Maar had er alle vertrouwen bij dat we de klus konden klaren en de 3 punten thuis houden. Iedereen was ook super gemotiveerd en de wil om te winnen was groot. Opdrachten werden perfect uitgevoerd zoals meegegeven en dan ben je als trainer uiteraad super trots op het prima resultaat van Uw team. Daarom gaat alle verdienste uit naar alle meisjes die daaraan meewerkten. Klus geklaard met brio nu "up to the next". "

Jery Gardyn (trainer)

Proficiat dames voor jullie prestatie, inzet en doorzettingsvermogen. Komende woensdag 7 oktober gaan jullie op bezoek bij KVK Avelgem om 20uur.

006A4130 1

Scoorden:

11' (1-0) owngoal,

42' (2-0) A. Deschodt,

50' (2-1),

55' (3-1) D. Depoortere.

KSV Rumbeke:

V. Vandemaele, D. Isezerano, S. Meseure, L. Devos, J. Jacobs, A. Deschodt, T. Van Coillie, J. Mortier, E. Geldhof, D. Depoortere, M. Pattyn (57' J. Delva).

Verslag en foto's Kurt Maddens

006A4125 1

006A4179 1