Gepubliceerd: zondag 13 september 2020

KSVR Dames spelen gelijk met een hattrick van Delfien tegen KSV Bredene !!!

IMG 3341 1

Eindelijk was het zover voor onze dames hun eerste competitie wedstrijd in tweede provinciale. Meteen een moeilijke tegenstander waar we meestal knap lastig mee hebben KSV Bredene. Tal van trouwe supporters genoten van de zon en van vrouwenvoetbal op een zondagnamiddag te Bredene.

IMG 3313 1

Iedereen stond met wat zenuwen aan de aftrap voor deze eerste wedstrijd. Maar ze hadden er zin. Beide ploegen konden elkaar lastig maken in de beginfase, maar toch was L. Devos die voor het eerste echte gevaar kon zorgen na een mooie actie, jammer genoeg leverde het voorlopig nog niets op. KSVR bleef zoeken naar de combinaties om de stevige thuisploeg te verschalken. In de 20ste minuut was het bingo voor KSVR. D. Depoortere kon het leer heerlijk in het mandje deponeren (0-1). De thuisploeg liet dit niet zomaar gebeuren en probeerde onze defensie en goalie lastig te maken, maar we bleven stand houden. KSVR Ladies bleven opdraven met mooi voetbal waaruit heerlijke combinaties tot stand kwamen, maar net dat ene tikkeltje meer zat er net niet in. We gingen rusten met een schrale 0-1 voorsprong. 

IMG 3320 1

Na de verdiende rust, begonnen we aan de tweede helft. De thuisploeg zocht achter hun openingsgoal en amper 2 minuten ver in tweede helft hingen de bordjes op gelijke hoogte (1-1). Uit deze gelijkmaker kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en onze Ladies kregen het iets wat lastiger. In de 57ste minuut klom de thuisploeg op voorsprong (2-1). Net een uur ver in de wedstrijd, hoekschop voor KSVR genomen door L. Devos en korte één-twee met J. Mortier zag L. Devos haar schot tegen de paal ketsen. KSVR bleef niet bij de pakken zitten, waardoor ze opzoek gingen naar de gelijkmaker. Het was moeilijk en toch kon D. Depoortere in de 70ste minuut de gelijkmaker tegen de netten knallen (2-2) nadat A. Deschodt een heerlijke assist bezorgde aan D. Depoortere. KSVR kwam na de gelijkmaker terug meer en meer in de wedstrijd met dank aan de steun van de supporters. KSVR toverde heerlijk voetbal op de grasmat, waardoor we in de 75ste minuut een prachtige actie zagen van A. Deschodt waarop ze een o zo heerlijke doorsteek pas richting de steeds op loer liggende D. Depoortere kon geven. D. Depoortere twijfelde niet en haar hattrick van de namiddag tegen de netten kon knallen (2-3). Bredene nam met deze achterstand geen vrede en begon terug meer te dreigen, maar ja onze dames gaven alles uit de kast om de voorsprong te behouden. In de 82ste minuut kon Bredene de bordjes terug op gelijke hoogte brengen (3-3). Met nog enkele minuten te gaan, bleven de KSVR Ladies zich voor de 100% geven. Net voor affluiten kon J. Mortier D. Depoortere nog bedienen om het laatste wapenfeit van de match boven te halen, maar jammer genoeg zag ze het leer op de deklat afketsen. Bij iedereen waren de bobijntjes uit en floot de scheidsrechter af op een 3-3 gelijke stand. 

IMG 3342 1

Scoorden:

20' D. Depoortere (0-1),

47' (1-1),

52' (2-1),

70' D. Depoortere (2-2),

75' D. Depoortere (2-3),

82' (3-3).

KSV Rumbeke:

V. Vandemaele, S. Meseure, L. Devos, J. Jacobs, D. Isezerano (53' E. Huys), A. Deschodt, B. Remaut (67' J. Delva), J. Mortier, N. Mostaert, D. Depoortere, M. Cossement

Verslag en foto's Kurt Maddens

sponsorbanner 2