Gepubliceerd: zondag 06 september 2020

KSVR Dames behalen winst in de RSL-derby tegen KSV De Ruiter in een heerlijke oefenduel !!!!

IMG KRCW Dames 1 kopie

Zondag 6 september 2020 stond voor de dames van trainer J. Gardyn de laatste oefenwedstrijd op het programma voordat men volgende week zondag aan de competitie starten. In deze oefenduel gingen we richting onze buren bij KSV De Ruiter die uitkomt in eerste provinciale. Opnieuw een stevige tegenstander op papier.

De wedstrijd was amper van start gegaan of onze goalie V. Vandemaele mocht zich al omdraaien na 15 seconden om het leer uit haar netten te halen (1-0). Wat een bliksemstart van De Ruiter. Ja amai, als dat zo doorgaat gaan we ons aan iets mogen verwachten, speelde door de hoofden van iedereen. Maar dan kennen ze onze Blauwe Ladies nog niet, allez vandaag waren het eigenlijk The Ladies in Red. KSVR Ladies liet het niet aan hun hart komen en konden stelselmatig het evenwichtig in balans brengen op de grasmat, na deze vroege tegengoal werden ze letterlijk wakker geschud. KSVR kon al in de tiende minuut goed dreigen. D. Depoortere zag haar schot net naast doel vliegen, nadat J. Delva een heerlijke assist kon bezorgen. Beide teams begonnen aan elkaar gewaagd te geraken, zowel De Ruiter als KSV Rumbeke konden regelmatig dreigen, maar beide teams lieten niet meer zo snel in hun kaarten kijken. Hoe verder we naar het einde van de eerste helft kwamen, hoe meer onze Ladies in de wedstrijd kwamen. In de 42ste minuut kon A. Deschodt met een heerlijke schot eens uithalen en het leer ging snoeihard en heerlijk rakelings onder de deklat tegen de netten, een verdiende gelijkmaker pronk op het scorebord (1-1). KSVR had de smaak te pakken en net voor affluiten in de 45ste minuut stond kapitein L. Devos aan het kanon en het leer ging heerlijk tegen de netten en plots stonden onze KSVR-Ladies 1-2 op voorsprong. Wat een prestatie van KSVR om de hele vroege achterstand nog om te buigen in een voorsprong aan de rust. 

sponsorbanner 2

Tweede helft kon nog alle kanten uit, maar de dames van trainer J. Gardyn bleven doorgaan op hun elan waarmee ze de eerste helft zijn geëindigd. De doelkansen werden met de vloot gecreëerd, maar werden telkens net niet goed benut. De Ruiter liet zich niet echt inpakken door KSVR. Beide ploegen konden regelmatig de defensie en goalie op de proef stellen, maar iedereen bleef vechten voor ieder bal alsof hun leven ervan afhing. Beide ploegen konden nog scoren, maar de afwerking liet het afweten op een prachtige zondagnamiddag ten velde De Ruiter. Iedereen genoot van deze heerlijke oefenpartij in de RSL-derby op het gloednieuwe kunstgrasveld van KSV De Ruiter. De thuisploeg zat nog heel dicht bij de gelijkmaker in de slotfase, maar de paal bracht redding voor de dames uit Rumbeke. Het werd tijd dat het gedaan was, want veel van de dames hun pijp gingen stilletjes aan uit bij de beide ploegen. De wedstrijd werd afgefloten met een 1-2 overwinning voor KSV Rumbeke.

Proficiat dames met deze overwinning, volgende week zondag maken we een trip naar het zee'tje, namelijk Bredene om de competitie 2020-2021 te openen. Dan pas begint het echte werk, toch mogen we terug kijken op een geslaagde voorbereiding, maar natuurlijk zijn er nog altijd werkpuntjes, zo weet de coach aan wat hij telkens moet werken op de training. Samen staan we sterk en samen slaan we ons overal doorheen. Hopelijk gooit Miss Corona niet te veel roet in het eten zodat we een heel seizoen kunnen genieten van mooi vrouwenvoetbal op Rumbeekse bodem in tweede provinciale.   

Scoorden:

15sec (1-0),

42' A. Deschodt (1-1),

45' L. Devos (1-2).

KSV Rumbeke:

V. Vandemaele, S. Meseure, J. Vandenborre, J. Delva, L. Devos, J. Jacobs, D. Isezerano, A. Deschodt, M. Pattyn, J. Mortier, E. Geldhof, N. Mostaert, D. Depoortere, M. Cossement.

Verslag Kurt Maddens

Foto Lienneke Demeester