Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020

Deugddoende overwinning voor Fanion KSV Rumbeke tegen KSC Wielsbeke.

IMG 4477 1 kopie

Zaterdagavond 10 oktober 2020 mochten de mannen van trainer Geert Broeckaert de mannen uit KSC Wielsbeke in de ogen kijken in de Rumbeekse Arena. KSVR had tot bij aanvang van de wedstrijd nog maar 0 op 12, tijd om de eerste drie punten binnen te halen. 

Vanaf het eerste fluitsignaal weerklonk in de arena, zag men dat KSVR veel goesting had in een avondje voetbal. De gretigheid en de honger naar de eerste drie punten zag men duidelijk. in minuut zes kon M. Vermeersch een heerlijke assist bezorgen richting N. Vanfleteren, met een knal zag N. Vanfleteren het leer nipt naast doel vliegen. KSVR bleef maar drukken en doelkansen werden prachtig gecreëerd Wielsbeke probeerde de Rumbeekse defensie te breken en onze goalie te vloeren maar ze kregen daar niet echt de kans om dit te doen. KSVR was toch wel de betere ploeg op het veld. Kort voor het halfuur kon M. Vermeersch opnieuw een prachtige assist afleveren, waarop H. De Vidts een sublieme kopbal de netten voor het eerst deed trillen (1-0). Bam, KSVR putte daaruit nog meer kracht en waren heer en meester. KSVR bleef op hun elan verder en mooi voetbal kwam tot stand. In de 41ste minuut H. De Vidts met een heerlijke assist en J. Decoene kon de netten voor de tweede keer deze avond doen trillen (2-0). KSVR speelde de eerste helft gecontroleerd verder uit. K. Vonck had een rustige eerste helft waar hij amper het leer kon voelen. 

Tweede helft stonden de mannen uit Wielsbeke iets gretiger op de grasmat, maar de mannen in het blauw gaven momenteel nog geen krimp. Geleidelijk aan de wedstrijd vorderde in de tweede helft kwamen de bezoekers aandraven. Ze konden nu al meer door onze defensie geraken. In minuut 67 begon ons Michaelke aan zijn avondwandeling in de Rumbeekse Arena, los door de defensie van Wielsbeke heen liet hij iedereen de hoeken van het veld zien en kon M. Vermeersch het leer formidabel tegen de netten vlammen en de 3-0 was een feit op het bord. Rond de 70ste minuut kon Wielsbeke voor de eerste keer deze match een deftig schot lossen richting doel en eindelijk mocht onze goalie K. Vonck voor de eerste maal deze avond het leer eens echt aanvoelen. Kort erna in de 72ste minuut kon Wielsbeke hun eer redder scoren (3-1). Door het doelpunt kwam Wielsbeke meer en meer in de match, dreigingen van Wielsbeke kwamen meer en meer tot stand maar K. Vonck was de pinken en kon op gepast moment tussen komen en voor de redding brengen. KSVR bleef op hun beurt ook dreigen maar bij sommigen begon het al wat lastig te komen. In de 82ste minuut kon Wielsbeke voor de tweede maal deze avond scoren via een kopbal die mooi werd afgewerkt (3-2). Luttele seconden later werd Wielsbeke tot 10 man herleid nadat een speler van Wielsbeke zijn tweede geel van de avond in ontvangst mocht nemen. KSVR bleef alles uit de kan halen en we kwamen zelfs nog dicht bij de 4-2 en/of 5-2. H. Verduyn kon nog een prachtig actie op poten zetten en een heerlijke assist bezorgen richting J. Dutoit, maar hij zag zijn schot op de keeper stuiten, kort erop kon M. Vermeersch nog iets versieren , zag dat H. Verduyn goed was meegelopen en kon H. Verduyn bedienen, maar ook hier zag H. Verduyn dat de keeper van Wielsbeke voor de redding zorgde. 

Proficiat mannen voor deze prachtige overwinning, eindelijk het is jullie gelukt. Volgende week zaterdag ontvangen we VK Dadizele op het Rumbeekse Sportpark om 20uur.

Deze week was ook de week van de officials, voor de wedstrijd had Marc Vandevelde (referee ambassador van KSV Rumbeke) een kleine attentie voor de scheidsrechters ivm de week van de officials met dank aan onze hofleverancier Chocolaterie Van Parys.

IMG 0788 kopie

Scoorden:

29' (1-0) H. De Vidts,

41' (2-0) J. Decoene,

67' (3-0) M. Vermeersch,

72' (3-1),

83' (3-2).

KSV Rumbeke:

K. Vonck, L. Tyvaert, H. Cool, R. Woodruff, J. Decoene (81' J. Dutoit), M. Tyvaert, N. Vanfleteren (85' H. Verduyn), Y. Volckaert, A. Lejthija, M. Vermeersch H. De Vidts (81' B. Sucaet)

Verslag en foto's Kurt Maddens