Gepubliceerd: zondag 04 oktober 2020

Fanion KSV Rumbeke kon de voorsprong niet vasthouden tegen een sterk KE Wervik !!!

IMG 4045 1

Zaterdag 3 oktober 2020 ging het fanion elftal van KSV Rumbeke richting KE Wervik. We wisten op voorhand dat het alvast geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken waren en dat we attent op de grasmat moesten verschijnen. 

006A3878 1

Vanaf het eerste fluitsignaal wilden de KSVR mannen zich niet zo maar laten doen, KSVR kon enkele fraaie voetbalmomenten op de grasmat neerzetten. Wervik kwam al snel eens dreigen maar dat was buiten onze defensie en goalie gerekend. Bij KSVR lag onze voorlinie ook constant op de loer en konden regelmatig dreigen maar zonder enig gevaar. Gelukkig stond ons goalie K. Vonck attent in zijn doel en een aantal noodzakelijke reddingen uit zijn mouw schudden. Toch lieten we Wervik niet zomaar de baas spelen, ze waren iets wat afstandelijk net alsof ze de kat uit de boom keken in de eerste helft. KSVR had er duidelijk zin en bleef constant drukken tot in de 43ste minuut wanneer H. De Vidts een heerlijke assist kon bezorgen richting J. Decoene die op zijn beurt het leer lekker tegen de netten kon prikken (0-1). We gingen de rust in met een minimale voorsprong.

006A3959 1

006A3949 1

Tweede helft kwam de thuisploeg sterker uit de kleedkamer, want ze wilden de achterstand zo snel mogelijk ombuigen in hun voordeel. Dit kwam er snel aan, want amper 3 minuten ver in tweede helft stonden de bordjes al terug op gelijke hoogte (1-1). Wervik bleef maar doordrukken en onze mannen knap lastig maken, maar de blauwe defensie en onze goalie konden de meubelen redden en de stand vasthouden. Beide ploegen wilden meer en in de 67ste minuut werd een speler van Wervik foutief neergehaald in de zestien. De scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip. De thuisploeg kon de penalty vlekkeloos omzetten (2-1). Enkele minuten later in de 70ste minuut moest K. Vonck gekwetst het veld verlaten. Met nog een kwartier op de klok werd een fout begaan op het randje van de zestien, was het nu in de zestien of net buiten de zestien.... De scheidsrechter besliste en het was een vrije trap in het halve maandje voor de zestien. De kans om de bordjes terug op gelijke hoogte te brengen, maar helaas het leer vloog over het doel. Kort erop was het hek volledig van de dam wanneer de thuisploeg de 3-1 op het bord kon zetten via een ex-speler van KSV Rumbeke Louis Vandepitte. KSVR knokte zich nog voluit om de schade te beperken maar de kansen werden de nek omgewrongen. Kort voor affluiten kon opnieuw L. Vandepitte van KE Wervik de eindscore tegen de netten tikken (4-1). KSVR moest de wet van de sterksten ondergaan. Voor KSVR zat er iets meer in, uitslag iets overdreven, wie de match heeft gezien kan dit bevestigen.

006A3969 1

006A3985 1

Scoorden:

43' (0-1) J. Decoene,

48' (1-1),

67' (2-1 pen.),

79' (3-1),

87' (4-1).

KSV Rumbeke:

K. Vonck (70' N. Deleye), L. Tyvaert, H. Cool, R. Woodruff, J. Dutoit (12' J. Decoene), M. Tyvaert, N. Vanfleteren, Y. Volckaert, A.Lejthija, M. Vermeersch, H. De Vidts (73' H. Verduyn)

006A4025 1

006A4040 1

006A4045 1

Verslag en foto's Kurt Maddens