Gepubliceerd: maandag 21 september 2020

Fanion KSV Rumbeke kon net geen slag slaan na hard werken tegen KWSC Lauwe !!!

IMG 3498 2

Zondag 20 september 2020 gingen de mannen van trainer Geert Broeckaert richting de AGO-Arena van KWSC Lauwe. Beide teams was het hun eerste wedstrijd in de competitie 2020-2021. Voor KSV ineens de openingsmatch in eerste provinciale. Alvast geen gemakkelijke verplaatsing voor KSVR naar Lauwe, maar altijd prachtige en spannende matchen op Lauwe als we ons kunnen herinneren van in het verleden.

006A3504 1

Beide teams hadden er duidelijk zin in en konden al vlug eens dreigen, meteen wisten we aan beide kanten dat we niet zijn gekomen om te genieten van het zonnetje of een daguitstap op het veld. Het was direct hard werken voor iedereen op de grasmat. In minuut 6 een prachtige aanval door N. Maertens maar hij werd foutief onderuit gehaald enkele meters voor de "16". Lauwe werd op deze fase tot 10 man herleid en moest de wedstrijd verder met 10 man en nog 84 minuten te gaan. De vrije trap werd gegeven maar zonder enig doelgevaar. Lauwe bleef niet bij de pakken zitten en kon regelmatig dreigen, maar onze defensie had alles onder controle. KSVR op hun beurt ging op zoek naar de openingstreffer, maar een aantal van de prachtige kansen werden de nek omgewrongen. In minuut 18 kon Lauwe heerlijk uithalen maar ons springend veld in doel K. Vonck kon een geweldige safe uit zijn mouwen schudden en het leer nog over doel werken, zie foto hieronder.

006A3573 1

Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en onze mannen konden Lauwe knap lastig maken , maar het wilde net niet lukken om het leer in het kader te krijgen. Wedstrijd ging redelijk vlug op en neer met een schroeiend tempo een wedstrijd waardig in eerste provinciale. Beide teams lieten niet echt in hun kaarten en we gingen rusten met een brilscore 0-0.

006A3599 1

006A3530 1

Vanaf het fluitsignaal weerklonk voor de tweede helft kwam de thuisploeg uit de startblokken geschoten, amper 1 minuut ver in de tweede helft mocht K. Vonck zich opnieuw rekken en kon het leer nog net met zijn vingertoppen wegwerken. Lauwe bleef doorduwen en KSVR kwam nauwelijks over de helft en dat resulteerde in voordeel van Lauwe in de 48ste minuut kon de thuisploeg de score openen (1-0). KSVR werd met deze tegen goal wakker geschud en nam geleidelijk aan stap voor stap het heft in handen, maar de afwerking liet volledig van zich afweten. In de 59ste minuut stond ons Vonckie terug attent te keepen en kon opnieuw een geweldige redding brengen op een vrije trap. KSVR plooide zich dubbel om op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar tevergeefs, na resem hoekschoppen en schoten op doel wilde het leer maar niet tegen de netten, ofwel ging het leer over of naast of kon de thuis goalie telkens voor redding brengen.

006A3672 1

Kort voor het eindsignaal was het hek volledig van de dam en kon Lauwe in de 86ste minuut de eindstand tegen de netten knallen (2-0). Jammer maar helaas moesten de mannen van trainer Geert Broeckaert met lege handen terug huiswaarts keren. Nochtans iedereen heeft geknokt op het veld om dit te verhinderen, een gelijke stand was misschien meer dan verdiend. Op naar woensdag 23-09-2020 op eigen veld tegen K. Sp. Club Blankenberge om 20u.

Scoorden:

48' (1-0),

86' (2-0).

KSV Rumbeke:

K. Vonck, L. Tyvaert, H. Cool (55' Y. Volckaert), J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, J. Dutoit, M. Tyvaert (67' J. Decoene), N. Vanfleteren, N. Maertens (67' H. Verduyn), M. Vermeersch.

006A3590 1

006A3640 1