vr 28-09-2018 : Prov. Beloften - KFC Varsenare : 5 - 1

"Knappe overwinning voor eigen publiek"

IMG 1879 3

Vrijdagavond 28 september mochten de KSVR-Boys voor het eerst ons nieuw kunstgrasveld betreden. Met een overwinning zou dit een mooie opener zijn.

Vanaf begin van de wedstrijd zag het ernaar uit dat onze tegenstander uit Varsenare geen katje zonder handschoenen was om aan te pakken. Varsenare kwam al vlug piepen bij onze goalie maar zonder enig gevaar. Onze boys wilden ook resoluut de opener vinden, maar het was toch eerst Varsenare die de scoren kon openen in de 11de minuut 0-1 voor de bezoekers. Onze boys direct op achtervolgen gewezen. KSVR bleef uiteindelijk zoeken naar de openingsgoal en op het kwartier spelen kwam er vlug beweging bij onze KSVR-Boys. J. Decoene kon een prachtige voorzet afleveren aan H. De Vidts die op zijn beurt het leer tegen de netten kon vlammen 1-1, de verdiende gelijkmaker stond op het bord. Beide ploegen gaven zich niet gewonnen of verloren. Zowel KSVR en Varsenare wilden absoluut meer dan de gelijkmaker. Beide ploegen creëerden kansen. Beide goalies gaven geen krimp en konden de gelijkmaker vasthouden tot op het halfuur spelen, wanneer L. Deseure een mooie doorsteek pas gaf aan J. Decoene die dan op zijn beurt koelbloedig de 2-1 tegen de netten kon prikken. In de 35ste minuut kon L. Deseure het leer richting onze lange H. De Vidts sturen waardoor H. De Vidts op zijn beurt de 3-1 tegen de netten kon koppen. Varsenare haalde nog alles uit om de nog een goaltje mee te graaien voor de rust, maar het wilde maar niet lukken voor hen. Onze goalie M. Ketels kon enkele puike reddingen uit zijn mouwen schudden. Zo gingen we de rust met een 3-1 voorsprong.

Na een welverdiende rust, kwamen beiden ploegen met volle moed aan de aftrap van de tweede helft. We zagen dat de bezoekers hier niet bij wilde laten en absoluut nog meer wilden. Ze konden aantal keren serieus dreigen maar onze goalie kon zijn netten schoon houden. In de 63ste minuut via een hoekschop van E. Geldhof kon ons Adje de 4-1 tegen de netten koppen. KSVR had er duidelijk zin in op ons nieuw kunstgrasveld en toonde aantal fraaie combinaties, maar telkens net niet. Bijna 10 minuten voor het einde kon B. Van Coillie de 5-1 op het bord zetten. KSVR speelde de wedstrijd rustig uit.

Verdiende overwinning op het gloednieuwe kunstgrasveld, alvast een mooie opener van het weekend, dat op zaterdagavond 29 september de officële opening is van het kunstgrasveld.

KSV Rumbeke:

M. Ketels, R. Lievens, A. Lejthija, T. Ketels, N. Maertens, B. Van Coillie, E. Geldhof, L. Deseure, H. De Vidts, A. Tyvaert, J. Decoene, R. Vandewalle, L. Kemel, S. Vandekerckhove, G. Declercq

Scoorden:

11' (0-1),