wo 19-09-2018 : Beloften - SV Wevelgem City : 2 - 2 (pen. 5-6)

"KSVR grijpt net naast de titel in de MLS-cup."

IMG 2718 kopie

Peter Bailliu en zijn jonkies speelden op woensdag 19 september de finale van de Mandel-Leie-Schelde-Cup. In deze finale troffen ze S.V. Wevelgem City. Het beloofde zeker geen gemakkelijke wedstrijd te worden want het veld lag er slecht bij. Champagnevoetbal hadden we deze wedstrijd dus niet verwacht.

Zoals gedacht was de openingsfase slordig. In de 4de minuut van de wedstrijd kon een speler van Wevelgem te makkelijk tot aan ons doel komen, waarop hij ook de 0-1 tegen de netten duwde. Maar lang stond deze voorsprong niet op het bord. Nog geen twee minuten later kon Henri de bordjes gelijk hangen, 1-1 dus na zes minuten. In het verdere verloop van de eerste helft waren de kansjes voor Wevelgem, maar heel veel gevaar was er niet. We gingen dus rusten met een 1-1.

"Adje met een mooie volley"

De jongens van KSVR kwamen gretig uit de kleedkamer. Na acht minuten in de tweede helft kregen we een corner, deze corner zorgde voor de 2-1. De bal vloog richting de tweede paal waar Adje met een mooie volley kon scoren. Na dit doelpunt was het de komende twintig minuten vooral een strijd op het middenveld. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen we onder druk. Eerst kwamen we met de schrik vrij door een pegel die strandde op de kruising, en in de 89ste minuut besloot de spits van Wevelgem nog voorlangs. Toen dacht iedereen dat de scheids ging fluiten voor het einde van de wedstrijd, maar dat deed hij niet. Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch nog, en dit in de 95ste minuut. Op deze manier ging het dus richting strafschoppen. In deze loterij scoorden beide ploegen hun eerste vijf strafschoppen. De 6de penalty werd ons jammer genoeg fataal en dus verloren we deze reeks met 5-6.

Jammer van het eindresultaat want we waren er heel dicht bij. Toch mogen we tevreden zijn over onze (jonge) ploeg. Er werd hard gewerkt op een moeilijk bespeelbaar veld. Chapeau! Nu op naar onze volgende competitiewedstrijd, vrijdag om 19u30 in Meulebeke.

KSV Rumbeke:

M. Ketels, N. Deleye, R. Lievens, A. Lejthija, T. Ketels, L. Kemel, B. Van Coillie, J. Demeulenaere, H. Verduyn, S. Vandekerckhove, L. Cardoen, W. Vinckier, G. Declercq

scoorden:

4' (0-1),