wo 12-09-2018 : KSVR U13 – SVD Kortemark : 7 - 1

"Ruime zege voor KSVR in eerste ronde Beker van België U13"

IMG 6250 3

Zo groot als de uitslag uiteindelijk werd, zo groot was het verschil niet direct tussen deze twee teams. De gasten in het geel startten frisser aan deze bekerwedstrijd. De winnaar zou deelnemen aan het hoofdtornooi. De verliezer lag er direct uit.

Na een wat slordige warming-up begonnen de spelers van Rumbeke al net zo slordig aan deze wedstrijd. Passes kwamen niet aan, ballen sprongen van voeten en ballen werden lukraak weggetrapt. De tegenstanders uit Kortemark kwamen al gauw eens snuffelen aan het doel van onze jongens en die waren gelukkig dat hun doelman Kane opnieuw 'beire' stond te keepen.

In de tegenaanval misten we aanvankelijk wat raffinement, maar dan stoomde de ijzersterke back Thibeau op over zijn flank. Hij kon de 1-0 aantekenen, tot grote verrassing van hemzelf nog het meest. Gaandeweg deze wedstrijd kwam Rumbeke over zijn dooie punt heen. Het spel werd voorzichtig wat verzorgder en dan ging het ook gewoon gemakkelijker. Milan Merreel, die ook al een uitstekend tweede deel van deze bekerontmoeting afwerkte, kon de 2-0 tegen de touwen werken. Emiel zat er weer voor eentje tussen: 3-0 en toen was de wedstrijd eerlijk gezegd zo goed als gespeeld. Je zag bij de tegenstander de weerbaarheid afnemen.

"Slotakkoord"

In de tweede helft kregen we telkens meer ruimte om te voetballen en dan kunnen we een beetje toveren met de bal. Jeff bedacht dat hij niet alleen maar de ganse avond wilde verdedigen. Hij ging mee op en kon ook zijn bijdrage leveren aan het feest dat inmiddels was losgebarsten langs de lijn: 4-0. Leuk dat er veel jongens waren komen kijken van de andere U13-ploeg!

Kortemark scoorde de eerredder toen twee van onze spelers richting de bal gingen en een tegenstander uit het oog verloren die recht op de keeper af kon na een pass. Maar het zelfvertrouwen van onze ploeg bleef ook na de 4-1 hartstikke recht overeind staan. We werden steeds overtuigder van onszelf en gingen de grotere vrije ruimte beter benutten dan voorheen.

Overal op het veld doken nu mensen op van Rumbeke en die waren voor Kortemark bijna niet meer te belopen. De toeschouwers konden enkele combinaties zien van grote schoonheid. Zoals die van Emiel – Milan Merreel – Thibeau die vlakbij de achterlijn naar binnen gelopen was. Maar ook een aantal heerlijke flankveranderingen leverden doelgevaar op. Tuur, die wat bleekjes aan deze match begonnen was vond ik, herstelde in het verloop van de wedstrijd en prikte in het slotkwartier zomaar twee doelpunten binnen: 5-1 en 6-1. Het slotakkoord van deze match werd gegeven door onze atleet Jason, die met een stevige bal de 7-1 eindstand vastlegde.

Proficiat aan alle spelertjes! De zak met fruit naderhand ging opnieuw bijna helemaal op.

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens