za 08-09-2018 : Dosko Beveren - Prov. Beloften : 0 - 6

"Ruime zege in de derby na een moeizame start"

IMG 7981 0 kopie

Zaterdag 8 september stond alvast DE Derby van het jaar op programma. Voor onze trainer Peter Bailliu was het een terugkeer naar zijn ex-club Dosko Beveren. Een match waar hij enorm naar uitkeek.

Al vlug bij het begin van de wedstrijd gingen onze blauwe mannen eens piepen aan de thuisgoalie, maar zonder enig gevaar, enkele seconden later zat de thuisploeg aan onze goal. De spits van de thuisploeg kon het leer onderscheppen van onze goalie nadat hij zich had verkeken op deze spits, maar de speler van Dosko had de grote kans om de openingsgoal te scoren, maar besloot voor een open doel het leer tegen de zijnet te schieten waardoor het nog 0-0 bleef. Onze goalie zat effe op hete kolen. Eerste halfuur van de partij speelden we te nonchalent met de gedachten van "gaat hier wel gemakkelijk gaan" , maar Dosko wilde alles op alles zetten om de openingsgoal te scoren. Naar mate we verder in de wedstrijd kwamen begonnen onze blauw-witte mannen meer en meer doelkansen te creëeren. Plots in de 36ste minuut kon F. Desal een prachtige doorsteek pas geven richting R. Willaert die de laan werd ingestuurd om de openingsgoal tegen de netten te prikken 0-1. Amper 2 minuten later was het terug bingo voor KSVR met een heerlijke voorzet kon R. Vandewalle het leer snoeihart en net onder de deklat binnenkoppen 0-2. Dosko kwam met een antwoord en had de REUZE kans om hun openingsgoal te scoren, maar het wilde niet lukken voor de thuisploeg. Kort voor de rust werd S. Vandekerckhove gelanceerd door een heerlijke pass van T. Ketels. Waardoor S. Vandekerckhove op wandel ging om het leer tegen de netten te vlammen 0-3.

Na een weldoende rustpauze kwamen de blauw-witte mannen met volle moed op het veld. KSVR bleef verder gaan op hun elan. Een los geslagen N. Maertens kon enkele prachtige acties uit zijn mouw toveren en met een heerlijke schot zag hij het leer tegen de paal belanden. KSVR bleef steeds doelkansen creëeren, maar allemaal net niet en de keeper van Dosko deed enkele puike reddingen. In de 65ste minuut kon M. Decoene een heerlijke hoekschop geven en R. Vandewalle zoefde de lucht in en bleef het hoogst hangen boven iedereen om met een heerlijke kopslag het leer tegen de netten te prikken 0-4. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het nog één en al spektakel op de mat. Rond de middellijn werd er een speler van ons tegen de mat gelegd. M. Decoene mocht de vrije trap nemen. Het leer ging richting N. Maertens , die op zijn beurt het leer lekker tegen de netten vlamde. Net voor affluiten ging ons "Drieske" aka F. Desal tegen de vlakte in de 16. Onze goalie mocht eens de oversteek maken om de penalty vlekkeloos tegen de netten te duwen en zo de eindstand op het bord te zetten 0-6.

Al bij al was het een matige wedstrijd, eerste 30 minuten waren alvast niet goed. 2de helft was beter. Proficiat mannen voor de inzet en mooie overwinning.

Op naar de volgende wedstrijd, dan ontvangen we VV Tielt op vrijdag 14 september om 20u.

KSV Rumbeke:

M. Ketels,  L. Kemel, T. Ketels, R. Lievens, N. Maertens, M. Decoene, R. Willaert, L. Deseure, J. Demeulenaere, F. Desal, R. Vandewalle, B. Van Coillie, A. Gillet, G. Declercq, S. Vandekerckhove

Scoorden:

36' (0-1) R. Willaert,