do 30-08-2018 : Prov. Beloften - KSV De Ruiter : 1 - 1

"Derby eindigt onbeslist" 

IMG 7981 0 kopie

Donderdag 30 augustus was het zover voor de provinciale beloften. De eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen. Direct een derby tegen KSV De Ruiter stond op het programma. 

Reeds bij aanvang van de wedstrijd bleek al snel duidelijk dat KSVR opzoek ging naar de openingstreffer. Maar de voetbalgoden stonden niet aan onze kant deze avond. Beide teams wilden alvast niet verliezen. Er werd gevochten voor iedere bal, maar bij KSVR ontbrak wat scherpte. Waren het de zenuwen tijdens deze openingsmatch van de competitie en tevens een derby op speeldag 1. KSVR kreeg aantal doelkansen, maar het lukte allemaal net niet. In de 22ste minuut werd er een foutje gemaakt in de verdediging waardoor een speler van De Ruiter zijn kans zag om het leer te onderscheppen en rusteloos de 0-1 tegen de netten te tikken. KSVR bleef maar zoeken naar die enige verlossende goal maar die kwam er net niet voor de rust. 

In de tweede helft was het heel duidelijk dat KSVR opzoek was naar de gelijkmaker en deze kwam er dan ook in de 48ste minuut. M. Decoene waagde zijn kans en met een vlammende schot kon hij de gelijkmaker tegen de netten vlammen 1-1. KSVR bleef constant dreigen en wilde resoluut meer dan de gelijkmaker. Doelkansen stapelden zich op maar allemaal net niet. De bezoekende ploeg mag hun handen samen leggen want dankzij hun goalie S. Vandenborre (ex-Rumbeke) bleef de uitslag steken op een 1-1 gelijkspel. Onze goalie had een rustige avond in de tweede helft. 

Competitie starten met een derdy is nooit een gemakkelijke opgave. Maar met deze wedstrijd in het achterhoofd en nog wat bijsleutelen gaan we er zeker geraken. Op naar volgende week met opnieuw de nodige inzet.

KSV Rumbeke:

M. Ketels, N. Deleye, A. Creupelandt, B. Van Coillie, R. Lievens, T. Ketels, M. Decoene, N. Maertens, P. Demeulenaere, H. Verduyn, F. Desal, R. Willaert, R. Vandewalle, L. Kemel, G. Declercq

scoorden:

22' (0-1),

48' (1-1) M. Decoene

gele kaarten:

45' R. Vandewalle   

Verslag en foto Kurt Maddens