zo 05-08-2018 : SVD Kortemark – KSVR A-kern : 2 - 0 (pen. 1-4)

"Geen boeiende match in de verzengende hitte"

IMG 3932

Voor de Beker van West-Vlaanderen trokken onze mannen naar Kortemark. Een stevige eerste provincialer met veel snelheid en gretigheid in de duels. We hadden pech dat Robbe Tyvaert al na tien minuten van het veld moest met een enkelblessure.

Verder was het in de verzengende hitte geen noemenswaardig boeiende match. SVD Kortemark toonde zich scherper voor het doel en daarmee efficiënter in de eerste helft door twee van haar kansen te benutten. Simon Leroy en Lars Blieck zorgden voor de 2-0 ruststand, die later ook de eindstand zou blijken.

IMG 3938

Merkwaardig moment in de eerste helft: na een rappe aanval van Kortemark over links slipte de bal onder doelman Vonck van Rumbeke door en aan de tweede paal wilde Dario Desplancke deze (ogenschijnlijk makkelijke bal) binnentrappen. Hij klapte hard tegen de paal, de bal ging niet binnen en Desplancke moest even later geblesseerd van het veld.

Deed Rumbeke dan niets terug? Jawel, het was Christophe Pype, die mooi vrij kwam vlak bij het doel, naar binnen kapte met rechts en dan trapte hij op de doelman. De rebound werd uiteindelijk door Hannes Devidts hoog over het doel geschoten. Diezelfde Pype kwam nog eens door over rechts op een fraaie diagonale pass en zijn teruglegbal kon door Gertjan Vandewege worden ingezet. Een verdediger kon de inzet blokkeren. Met dit alles was de eerste helft rap verteld.

IMG 3939

In de tweede helft was er langdurig balbezit voor Rumbeke en tot de zestienmeter waren er nette combinaties te zien. Maar er was geen angel in het strafschopgebied voorhanden namens de blauwtjes. We konden zachtjes prikken, maar niet stevig toesteken. De thuisploeg hing lekker achterover met die 2-0 voorsprong in handen en moest zich niet te druk meer maken.

Twee leuke momenten nog namens Rumbeke: Er was die actie van Bjorn Sucaet over rechts en zijn voorzet aan de tweede paal, die werd teruggekopt door Gertjan Vandewege. Het mini-omhaaltje van Guiseppe Riolo was een grappige oplossing, maar het leidde niet tot de zo gewenste en ook wel verdiende goal. Grootste kans in de tweede helft kwam er op een indraaiende corner, die door Hannes Devidts werd ingekopt, maar de bal kon van de doellijn gered worden. Zo bleef de eindstand 2-0 in het voordeel van SVD Kortemark.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, L. Tyvaert, H. Cool (55' R. Deketelaere), J. Van Exem, R. Woodruff, C. Pype (76' E. Geldhof), G. Riolo, R. Tyvaert (9' L. Deseure), G. Vandewege, H. De Vidts

Scoorden:

15' S. Leroy (1-0),