za 04-08-2018 : Beloften - VV Tielt : 3 - 1

"Puike overwinning onder een snikhete zomerzon"

IMG 2718 kopie

Op een zonnige zaterdagnamiddag in Rumbeke moesten onze jonkies van coach P. Bailliu en van de broeders Maddens het opnemen tegen VV Tielt. Deze wedstrijd is de eerste wedstrijd van 4 matchen in de Mandel-Leie-Schelde Cup. 

Onze mannen wilden resoluut tonen wat ze in hun mars hadden aan de trouwe supporters die talrijk zijn komen opdagen in deze warmte. Dit lukte vrij aardig rond het kwartier kon E. Geldhof een mooie hoekschop nemen waardoor onze T. Ketels rustig kon binnen koppen 1-0. Niet alleen de broeders Maddens stonden langs de zijlijn als afgevaardigden maar ook op het veld stonden er  nog broeders het veld. Broeders Decoene en Ketels konden zich aardig uitsloven op het veld. Soms zat er een toffe broer-broer actie in die telkens net niet werden afgerond. Iedereen ging voluit en we zagen fraaie voetbalacties op het snikhete veld. Om de 20 minuten werd een drankpauze ingelast. Aan de rust vertoefden dan beide ploegen lekker in de schaduw om terug op wat adem te komen. 

"Broer-broer actie koelbloedig afgewerkt"

KSVR wilde in 2de helft nog verder uitlopen en dat lukte vrij snel in de beginfase van de tweede helft. Amper 8 minuten ver in tweede helft lukte toch die ene broer-broer actie tussen de broeders Decoene. M. Decoene kon het leer lekker doorsteken naar zijn broer J. Decoene die op zijn beurt koelbloedig afwerkte en zo de dubbele cijfers op het scorebord zette 2-0. Na een uur spelen konden de bezoekers hun eerredder scoren in een geharrewar. Nadat onze M. Ketels enkele goeie redding had gedaan. Maar Tielt zat al enkele keren dicht bij een doelpunt maar zagen telkens het leer op de paal of lat belanden. Onze mannen werden na deze tegen goal wat wakker geschud en wilden absoluut de voorsprong behouden. Kort voor affluiten kon S. Vandekerckhove het leer tegen de netten duwen via een mooi gegeven vrije trap van E. Geldhof. Net voor het eindsignaal kon J. Decoene het leer tegen de netten duwen maar deze werd afgefloten wegens buitenspel. 

Proficiat aan onze jonkies voor deze mooie prestatie onder een snikhete zomerzon. 

KSV Rumbeke:

M. Ketels, A. Creupelandt, P. Demeulenaere, B. Van Coillie, W. Remaut, J. Vanacker, W. Vinckier, S. Vandekerckhove, M. Decoene, E. Geldhof, J. Decoene

scoorden:

16' T. Ketels (1-0),

53' J. Decoene (2-0),

61' (2-1),

86' S. Vandekerckhove (3-1)

Verslag Kurt Maddens