wo 01-08-2018 : KSVR A-kern - VK Dadizele : 2 - 2 (pen. 1-5)

"Beide teams brachten verzorgd voetbal"

A kern Dadizele

De eerste match van dit nieuwe seizoen was een leuke voor onze vernieuwde eerste ploeg. Voor de Beker van West-Vlaanderen mochten we aantreden tegen eerste provinciale ploeg VK Dadizele. In de eerste helft ging de strijd gelijk op en kregen beide teams, die flink aanvallend durfden spelen en verzorgd voetbal op de dorre mat legden, tal van scoringskansen.

Het was Rumbeke dat de score opende na amper acht minuten spelen. Het was Christophe Pype, die niet aarzelde toen hij ingespeeld werd door Michael Vermeersch: 1-0. Binnen de minuut was het gelijk toen de sterke Lennart Kerkhof de prima keepende Kenneth Vonck passeerde: 1-1.

In de open match miste die Kerkhof nog een opgelegde mogelijkheid na goed voorbereidend werk van Diallo op links. Ook de thuisploeg wist twee grote kansen, die er na mooi voetballende acties kwamen, niet te benutten. Gertjan Vandewege stond tweemaal op de juiste plek, maar zijn inzetten verdwenen over het doel. In de achttiende minuut was het dan wel raak. Weer was het de tandem Vermeersch-Pype, die doeltreffend was: 2-1 voor Rumbeke.

Vlak over de helft van dit eerste bedrijf groeide Dadizele in de wedstrijd. Er kwam meer druk op het doel van Vonck, die een ingekopte hoekschop met één hand uit zijn goal ranselde en snel zijn doel verkleinde op een één-tegen-één fase na een foutje in het centrum van zijn defensie. De gelijkmaker kon hij ook niet voorkomen. Tien minuten voor het einde van de eerste helft redde Lowie Tyvaert nog een inzet van Kerkhof van de lijn, de rebound werd binnengetrapt door Jari Bourgeois: 2-2.

"Vlammende schot"

Na de rust werd Dadizele de sterkere ploeg. Dit had te maken met een langere voorbereiding en enige vermoeidheid sloeg toe bij onze blauwe kerels, die trouwens vandaag in prachtige vlekkeloos rode tenues speelden. Dadizele dus met meer balbezit. Scoren bleek echter lastig te zijn voor de gasten, die een vrije trap naast het doel van Vonck zagen belanden en de bewegelijke Kerkhof kopte nog eens over het doel van Rumbeke na een nette aanval, die hij zelf in gang zette.

Toch kregen onze eigen mannen ook nog wel scoringskansen. De ingevallen Robin Willaert kwam alleen voor de doelman uit en lobte de bal over de keeper maar ook juist over het doel van de tegenstander. Nadat Kenneth Vonck even later nog eens knap de baas bleef over twee aanstormende tegenstanders, was er nog dat vlammende schot na een afvallende hoekschop van Christophe Pype. Hij trof, helaas voor ons, de paal.

Concluderend kan je stellen dat we ons goed hebben gepresenteerd tijdens de eerste officiële match van dit verse voetbalseizoen. Tegen een tegenstander van een reeks hoger die reeds aan zijn derde wedstrijd bezig was. De penalty's na de match werden dan wél beter getrapt door Dadizele. Daar gaan onze gasten de lekkere flow nog mogen vinden.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet (46' J. Kindt), L. Tyvaert, J. Van Exem, R. Woodruff, C. Pype, G. Riolo (77' L. Deseure), M. Tyvaert (71' H. De Vidts), R. Tyvaert, G. Vandewege (63' R. Willaert), M. Vermeersch

Scoorden:

9' C. Pype (1-0),