Goudhaantje Michael Vermeersch bezorgt KSV Rumbeke de overwinning op Heist!!!

IMG 0125 kopie

In de tweede ronde van de eindronde mag KSV Rumbeke spelen tegen KFC Heist, ook al een mooi voetballende ploeg. De heenmatch was op Heist zondagmiddag en beide teams maakten er een boeiend spektakel van.

Twee ploegen, die naar voren durven spelen met veel technisch vernuft in hun gelederen. Het leverde zondagmiddag een geweldig spannende wedstrijd op met tal van scoringskansen. Al direct dreigde de thuisploeg via een vrije trap. Rumbeke zette daar na een aanval over rechts een schot van afstand van Mattijs Decoene tegenover, maar dat ging recht op de doelman.

Na 18 minuten spelen had het 0-1 kunnen staan in het voordeel van onze gasten. Niel Maertens gunde een reuzekans aan Lowie Tyvaert, maar die schoot van dichtbij op de uitstekende keeper van Heist. Een paar minuten later tikte deze een snoeihard schot van Mattijs Decoene uit de benedenhoek. Prachtige redding op een dito schot!

"Toeschouwers genoten van een spannende wedstrijd in de zon"

Na een eerste kwartier met druk van Heist verzette Rumbeke langzamerhand de bakens. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat viel in de 33e minuut. Bjorn Sucaet, die weer een dijk van een match afwerkte, verzond met ietwat geluk een formidabele cross van zijn backpositie richting cornervlag aan de andere kant. Michael Vermeersch voelde zich gelanceerd en hij schoot hard en diagonaal binnen: 0-1.

Het had maar weinig gescheeld of deze voorsprong was in no-time van het scorebord verdwenen. Een speler van Heist schoot van ver en zijn poging spatte op de lat uiteen boven de deze middag opnieuw zeer sterk keepende Kenneth Vonck. Aan de andere kant probeerde Mattijs Decoene het voor de derde maal van afstand, maar weer werkte de doelman de bal uit de benedenhoek. Zo bleef de 0-1 toch staan aan de rust.

Het viel te verwachten dat Heist iets aan de achterstand wilde doen en dat ze massaal zou komen. Dat gebeurde ook. Schoten gingen over en naast het doel. Er ontstond vlak na de pauze een heuse omsingeling van het zestienmetergebied van Rumbeke. Keeper Kenneth Vonck zag van alles opdoemen voor zijn aangezicht en hij reageerde perfect met beide benen op een schot in de korte hoek.

Onze blauwtjes probeerden met lange ballen onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Opeens was er een twee-tegen-één overtalsituatie. Michael Vermeersch kwam over rechts, zette voor op Jonas Decoene, maar diens schotje werd goed gepakt door de keeper. Voor de toeschouwers, die genoten van de zon en van een spannende wedstrijd, kon het nog alle kanten op.

"Clean-sheeter Kenneth Vonck houdt stand"

Jonas Van Exem had het duel kunnen beslissen, maar hij miste zijn schot volkomen na een heerlijke krulpass van Lowie Tyvaert. Michael Vermeersch ging in deze sterke fase van onze mannen alleen op de keeper af, maar vanuit een lastige hoek knalde hij de bal recht op de keeper. Nog was deze match niet gedaan.

Heist zette alles op alles en zes minuten voor tijd had alles anders kunnen zijn. Een indraaiende vrije trap werd knap ingekopt van dichtbij, maar keeper Kenneth Vonck toonde met een geweldige reflex aan waarom hij tot beste keeper uit deze reeks is gekozen en hij dook de bal uit zijn doelmond. Even later pareerde hij nog een hard schot van de kapitein van Heist met zijn benen.

Het was een hectische slotfase tussen twee goed voetballende ploegen. De spanning was voelbaar op en rond de fraaie grasmat in Heist. Het degelijke gebouw van Rumbeke kraakte, maar de sterke fundamenten bleven intact en zo wonnen we met 0-1 op verplaatsing. We verschaften ons met deze zege een mooie uitgangspositie voor de return volgende zondag.

Toch was het goudhaantje van deze namiddag nog niet helemaal tevreden.

“Dit was niet onze beste match die we tegen Heist gespeeld hebben. We voetbalden soms te traag en er was wat te weinig samenspel. In de competitie waren we, ondanks de gelijke spelen, twee keer de betere ploeg tegen hen, vond ik. Nu scoorden we en hielden we stand. Het moet de ambitie zijn van een club als Rumbeke om altijd het beste voetbal te willen spelen in deze reeks. Maar ja. Je ziet vandaag: het is niet alleen het voetbal dat telt. Als je er staat als groep, kan je meestal nog ietske meer op het veld.”

Michael Vermeersch

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, L. Tyvaert, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, M. Decoene, J. Decoene (69' A. Tyvaert), N. Maertens, M. Vermeersch (80' E. Geldhof)

Scoorde:

33' (0-1) M. Vermeersch