Chaos en toch mooi voetbal op toernooi van SK Spermalie-Middelkerke met de PU13 !!!

IMG 6250 3

Door een misverstand arriveerden de spelers van onze PU13 wat laat op het tornooi van SK Spermalie-Middelkerke. Maar het mooie zonnige weer vergoedde veel.

Na een supersnelle opwarming van vijf minuten konden we spelen tegen onze eerste tegenstander. Dat bleek niet DAVO Westende te worden, maar het werd Zwijndrecht. Dat bleek een heel mooi voetballende ploeg met veel fysiek sterke spelers in. Dat team zou later het tornooi om De Fintrocup op haar naam schrijven.

Wij waren beslist nog niet helemaal voor de volle honderd procent in de voetbalmodus en we liepen in de eerste helft voortdurend achter alle feiten aan. In een mum van tijd stonden we met 5-0 achter door waanzinnig lichte doelpunten. Kwestie van tweede bal winnen, druk op de bal zetten, kort op de tegenstander verdedigen. Emiel liep in het middenveld gans verloren met een tienkilometerloop in zijn stijve benen. In de tweede helft gooiden we er maar meer strijd tegen aan en zo speelden we die 0-0. Enkele leuke scoringskansen, die we toch bij elkaar speelden, konden we niet benutten. Mauro toonde overtuiging en hij hield zijn doel schoon met enkele sterke tussenkomsten. Eindstand derhalve 5-0 voor Zwijndrecht.

Vervolgens stootten we na enig overleg (het wedstrijdprogramma op papier klopte niet meer) op SK Spermalie. Die ploeg bleek wat te licht voor ons. We wonnen wat gemakkelijk met 6-1. We maakten goed gebruik van de ruimte die we kregen. Speelden in mooie combinaties. Emiel maakte de 1-0 op assist van Milo, Milan verdubbelde na een slimme vrije trap van Emiel en op assist van opnieuw Milo. Het werd even 2-1 door een slordigheidje en toen pakten we terug over. Milo, die in deze match helemaal ontketend raakte, scoorde de 3-1. De 4-1 kwam snoeihard van de voet van Milan. De 5-1 was van Rémi, die slim doorgelopen was door het centrum. De 6-1 was een technisch fraaie vrije trap. Milan krulde die precies op maat op het hoofd van Jason die gedecideerd binnenknikte.

Gedurende een aantal minuten was er daarna weer wat verwarring, want tegen wie moesten we voetballen? Het bleek Oostduinkerke te worden. Dat bleek een vinnig ploegje te zijn. Het spel lag vaak stil. Maar als we konden voetballen, deden we dat fraai. Driemaal kwamen we op voorsprong, maar even zo vaak konden we de voorsprong niet vasthouden. 1-0 door Milo, 1-1, 2-1 van Emiel na een prachtige combinatie met Jason en Milo, 2-2, 3-2 Milan schoot en Jason knalde de rebound tegen de touwen, 3-3.

En toen bleek ons tornooi onverwacht gedaan. De matchen, die we speelden, hebben we vlagen van schoon voetbal getoond. We hebben laten zien dat we bij KSV Rumbeke opleiden om goed te voetballen. We gaan daar zeker mee verder. Bedankt aan de drie U12-voetballers Rémi, Jef en Milo die een sterk tornooi afwerkten en die merkten dat het allemaal net even wat rapper moest gaan dan in hun eigen leeftijd. Na de eerste helft van de eerste match hebben ze dat keurig opgepakt. Super gedaan mannen!

In het bijgevoegde filmpje gaat het ditmaal wat wilder toe dan gebruikelijk. Je ziet nu een groep jonge gasten van binnenuit, alle camerawerk en interviews zijn door de spelers zelf uitgevoerd.

Voetbalden voor KSV Rumbeke ditmaal:

Mauro Van Haecke, Jasper Willemans, Daan De Windt, Jef Vereecke, Ermal Zdrela, Milan Salembier, Emiel Stevens, Jason Kins, Milo Segaert, Rémi Lamote.

Verslag: Francois Peeters