zo 14-04-2019 : Jong Vijve - KSVR GR Danny : 1 - 4

"Meer dan terechte zege voor onze blauwwitte garde......"

IMG 3541 3

Onze voorlaatste wedstrijd van het seizoen bracht ons naar Jong Vijve, we waren van plan om de tegenstander letterlijk en figuurlijk in de pan te hakken. De opwarming kon ietsje langer duren want de scheids daagde daar niet op en er was niet meteen een oplossing. In nood nam hun delegee dan maar het fluitje in de mond zodat we dan toch met een beetje vertraging aan onze wedstrijd konden beginnen.

"Flipperkastmoment"

Ook daar lag het veld er erbarmelijk bij en was het een zeer stoffige bedoening, de openingsfase was dan ook een beetje zoeken en tasten aan beide zijden maar algauw zag je dat onze Rumbeke boys het heft in handen nam. Net voor het kwartier kwam de openingstreffer al op het bord. Een prima voorzet van Tom Anseele werd perfect in doel getrapt door Thibaut Simoens. Bijna werd de score meteen verdubbeld toen er een mooie combinatie op gang kwam tussen Tom Anseele en Stefan Lefevre maar Stefan zag de thuisdoelman in de weg. Ook Thibaut Simoens zag zijn poging gestuit worden door de doelman toen hij in het straatje werd gestuurd door Sander Vynckier. En de bedrijvige Thibaut Simoens lag nu ook aan de basis van de 0-2 toen hij omver werd getrokken in het strafschopgebied, de gelegenheidsscheidsrechter twjfelde een beetje maar hij besefte dat de strafschop de enige en juiste beslissing was en floot dan ook de elfmeter. Cedric Noseda kon de strafschop met veel overtuiging tegen de netten knallen.

Op een verre inworp van Robin Lievens kon Tom Anseele doorkoppen en die bal nam Nelis Sabbe in één keer op de slof, de doelman moest hier al zijn kunnen bovenhalen om de derde treffer te voorkomen. En de volgende poging waren we er weer dichtbij maar in een enorm flipperkastmoment trof Sander Vynckier de paal. En net voor rusten kwam er een grote kans op de aansluitingstreffer voor Jong Vijve maar Robin Lievens stond op de goede plaats om de bal voor de lijn te keren, zo konden we toch met een dubbele voorsprong gaan rusten. We hadden de wedstrijd goed onder controle maar het bleef toch opletten voor de zeldzame prikjes want onze voorsprong was nog niet geruststellend te noemen. Dat werd ook gevraagd aan de rust om de score snel op te drijven.

"Straatje in stuurde"

We begonnen de 2de helft uitstekend toen Jasper Caron de bal kon veroveren kon hij Stefan Lefevre bedienen die op zijn beurt Tom Anseele in het straatje stuurde en de 0-3 was meteen een feit. Na een vrije trap van Jong Vijve kon Thibaut Simoens de bal net keren voor onze doelman Gianni Vansteenkiste. En aan de overzijde was Thibaut Simoens opnieuw bij de pinken maar nu zag hij zijn poging gepakt worden door de thuisdoelman. Na een goed getrapte hoekschop van Nelis Sabbe trapte Robin Lievens in één keer maar de bal vloog over het doel. Het was nu eigenlijk constant in de aanval voor onze blauwwitten, de ene na de andere kans kwam eraan en Jong Vijve kon daar niet veel meer tegenover zetten.

Een goed ingekomen Gilles Vancoillie behield knap het overzicht en legde de bal perfect terug naar Nelis Sabbe die met een knap schot uitpakte maar de loeier trof de lat. Na een balverovering van Thibaut Simoens werd Sander Vynckier aangespeeld maar Sander zag zijn poging net naast gaan. En het overwicht bleef maar aanhouden, Jong Vijve verdedigde moedig en ze hadden gelukkig voor hen een goeie bondgenoot aan hun veld.......... Op hoekschop van Nelis Sabbe kon de volledig vrijstaande Sander Vynckier prima inkoppen en dan toch de oververdiende 0-4 op het bord zetten. Vlak voor affluiten scoorde het moedige Jong Vijve dan toch nog de eerredder om de eindstand op het bord te zetten.

"Dankwoordje"

We mogen eigenlijk ook nog eens onze verdedigers in de kijker zetten want wekelijks staan ze perfect hun werk uit te voeren, Ivan Buysse, Michiel Simoens, Cedric Noseda, Robin Lievens, Jasper Caron en doelman Gianni Vansteenkiste !! Het middenveld was ook weer attentvol om hun vele meters af te leggen en leverde ook een puike prestatie af, Stefan Lefevre, Thibaut Simoens, Nelis Sabbe en Gilles Vancoillie en tenslotte de spitsen waren opnieuw bij de pinken Tom Anseele en Sander Vynckier ............eigenlijk ben ik fier op ieder van jullie die wekelijks zijn steentje bijdraagt om wedstrijd per wedstrijd het beste van zichzelf te geven!! Proficiat !!!!!!!!

Nog 1 wedstrijd voor de boeg en dat is een korte verplaatsing naar Emelgem-Kachtem en dan mogen we weer eens uitblazen om er volgend seizoen weer keihard tegen aan te gaan!!!!!!!

Geen gele kaarten.......

Doelpunten:

13' (0-1) Thibaut Simoens,

25' (0-2) Cedric Noseda (strafschop),

51' (0-3) Tom Anseele,

82' (0-4) Sander Vynckier,

44' (1-4)

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Robin Lievens, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Ivan Buysse, Jasper Caron, Thibaut Simoens, Stefan Lefevre, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier en Gilles Vancoillie.

Verslag: Danny Varrewaere