zo 14-04-2019 : Club Roeselare - KSVR A-kern : 0 - 2

"Derbywinst voor KSVR"

IMG 5730 kopie

Beide ploegen waren al zeker van lijfsbehoud of eindronde en dan is het altijd afwachten wat zo'n stadsderby geeft. Awel, in de eerste helft was er best nog wel aantrekkelijk voetbal te bekijken.

Robinson Woodruff besloot naast na een korte combinatie centraal en Harold Cool draaide zijn hoekschop zo venijnig naar binnen dat de doelman de bal over het doel mocht tikken. Dat was in het eerste kwartier.

Na 18 minuten spelen viel een voorzet of schot van Niel Maertens van de rechterkant van de zestienmeter opeens binnen in de verre hoek: 0-1. Twee minuten later mochten de meegekomen supporters van onze blauwen opnieuw juichen. Jens Kindt kopte een hoekschop van rechts binnen aan de tweede paal: 0-2. Dan werd het even spannend na een uitbraak van de thuisploeg over rechts die door Bjorn Sucaet bijna achter zijn eigen doelman gelobt werd. Gelukkig voor Rumbeke verdween deze surprise over het doel. Toch had Club Roeselare de aansluitingstreffer kunnen scoren in de 38e minuut, maar een stevige kopbal spatte op de verste paal en vervolgens in de veilige handen van keeper Kenneth Vonck. Gaandeweg de eerste helft kwam strijd in de plaats voor voetbal. Dat zou de opmaat worden voor een wat flauwere tweede helft.

Het leek erop dat beide teams steeds meer worstelden met de harde veldomstandigheden. Ballen botsten alle kanten op, passes waren minder secuur. Het was hotseknotsvoetbal op z'n best in sommige fasen. Na een kwartier spelen in die tweede helft had Rumbeke de score overigens wel mogen uitbouwen toen Robin Deketelaere de bal in het strafschopgebied aan Jonas Decoene gunde, maar die zag zijn inzet van dichtbij gered door de doelman. Verder waren er niet zoveel hoogtepunten meer in deze match, die uitging als de spreekwoordelijke nachtkaars. Club kon aan de barbecue en Rumbeke mag zich voorbereiden op de eindronde voor promotie naar eerste provinciale.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, R. Deketelaere, L. Tyvaert (73' E. Geldhof), H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, M. Decoene, G. Vandewege (20' J. Decoene), N. Maertens (66' A. Tyvaert)

Scoorden:

18' (0-1) N. Maertens,