zo 14-04-2019 : SV Zulte-Waregem - KSVR PU13 : 4 - 0

"KSVR knokte en streden als echte krijgers tegen een technisch en tactisch betere tegenstander"

IMG 5739 520px

Op het kunstgras van Zulte waren we de ganse match onderliggend, ik had als trainer nooit het gevoel dat we ons slappe eerste kwart helemaal konden omdraaien. Daarvoor voetbalde de tegenstander veel te gemakkelijk in een vast systeem en waren wij veel te onrustig. Maar we herstelden ons wel knap van een mat begin aan deze match.

We werden vooral in de eerste tien minuten van het kastje naar de muur gestuurd. We wisten geen bal in de ploeg te houden, het ging allemaal wat te snel. We kwamen dan ook eenvoudig 2-0 achter in dat eerste kwart. De 3-0 had niet mogen tellen na een fout op doelman Kane bij een vrije trap, maar de ref kende de treffer toe. Opvallend: de coach van de tegenstander verving direct de speler die de fout op onze keeper beging.

Mede door deze inbreuk op onze integriteit gingen onze mannen wat intenser reageren in deze match. We gingen duels aan. Onder impuls van een tot het eind toe blokkende en knokkende Milan Salembier durfden we meer ons lichaam zetten in het tweede kwart. Bij een 3-0 voorsprong haalde de thuisploeg wat meer de voet van het gaspedaal en wij wisten vaker te ontregelen en zelfs enkele malen aan de poorten van de opponent te dreigen.

Die situatie bleef identiek in de tweede helft van deze partij. We kwamen er toen meer aan te pas met enkele leuke aanvallen, die echter zonder tegengoals bleven. In de tegenstoot bleef de tegenstander levensgevaarlijk, maar doelman Kane stond beire te keepen. Ook verdediger Jasper speelde een straffe match. Stevig in zijn duels en vaak zocht hij al voetballende oplossingen met mooie technische bewegingen in. Zo bleef de stand lang ongewijzigd. In de absolute slotfase viel de 4-0 toch nog wat uit de lucht. Iemand van Zulte Waregem slalomde simpelweg centraal over het veld en schoot droog botsend binnen.

Winst voor ons lag vandaag in de manier van strijd leveren tegen deze technisch en tactisch betere tegenstander. We knokten voor elkaar, streden voor elke meter, begonnen elkaar te coachen, probeerden te voetballen onder druk en hoog te druk te zetten tot de laatste minuut in situaties van balbezit tegenstander (BBT). In de bijgevoegde video leggen de spelers het zelf nog eens fijntjes uit.

Speelden voor KSV Rumbeke vandaag:

Kane Vansteenkiste, Thibeau Brulez, Daan De Windt, Jasper Willemans, Emiel Stevens, Milan Salembier, Raf Vanfleteren, Jeff Maes, Tiziano Deprez.

Verslag: Francois Peeters