za 13-04-2019 : KSVR U10F - KSKV Zwevezele : 2 - 6

"Collectieve off-day, heet dat dan..."

banner U10

Gisterochtend speelden we onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. We kregen met Zwevezele opnieuw een leuke tegenstander op bezoek, en het was al snel duidelijk dat het een lastige zou worden.

We begonnen nochtans voortvarend aan de wedstrijd. We kregen in de aanvangsfase een paar kleine kansjes, maar de scherpte voorin ontbrak om die in een doelpunt om te zetten. Zwevezele, dat het zonder wissels moest stellen, kwam steeds beter in de wedstrijd en drukte ons vaker terug op de eigen helft. Het eerste doelpunt viel uit een corner en even later zetten de bezoekers een snelle aanval op om de voorsprong te verdubbelen.

Frustraties om gemiste kansen, soms wat geïrriteerde opmerking onder elkaar over het niet goed uitvoeren van het verdedigende werk en gezanik over wat er op en langs het veld wel of niet geroepen werd... Dit alles zorgde ervoor dat we nooit echt aanspraak maakten op beterschap. We bleven wel kansjes krijgen, maar die gingen allemaal de mist in door technische foutjes. Zwevezele combineerde ondertussen vlotjes verder en slaagde nog voor de rust in een derde treffer.

Ook na de rust geen beterschap. De bezoekers diepten hun voorsprong verder uit. Het eerste doelpunt van ons team kwam er wel na een leuke combinatie, waarin Oskar een gemeten voorzet van Lyano voorbij de bezoekende goalie trapte. Dat eerste doelpunt gaf de geelhemden wat extra energie om ons verder op eigen helft te drukken en breidde in geen tijd verder aan de nakende overwinning. Lyano kon met een knappe dribbel op zijn Hazards nog milderen tot 2-6, maar meer zat er vandaag niet in.

In het laatste kwart werd niet meer gescoord en dat hadden we vooral aan een goede Alexander te danken. Die had ons in de ganse wedstrijd meer dan eens van een zwaardere nederlaag behoed.

Het bleef dus 2-6, na een wedstrijd die in een schril contrast stond met de puike prestaties van de afgelopen weken. Het was allemaal net niet, vandaag... Niet fel genoeg in de duels, niet scherp genoeg voorin om de kansen die we kregen af te ronden en niet die over-mijn-lijk mentaliteit die we voorbije weken wel hadden. Dat hadden de tegenstanders wel en dus een logische overwinning voor Zwevezele.

Speelden en scoorden voor KSVR:

Alexander, Emile, Victor, Yiannis, Leon, Lyano (1), Axl, Oskar (1), Mathis en Ruben

Verslag: Jurgen Wille