vr 12-04-2019 : KSVR Prov. Beloften - Bl. Otegem : 3 - 2

"Hard bevochten wedstrijd levert winst op voor onze Boys en Jonkies"

12042019 Beloften kopie

Voor onze laatste thuiswedstrijd mochten we de gasten van Bl. Otegem ontvangen op ons Rumbeeks Sportpark. In de heenronde verloren we met 3-1 van deze gasten. We wisten al op voorhand dat het een harde strijd ging worden. Op de grasmat verschenen bij ons bijna een voltallige U21-ploeg (KSVR-Jonkies) aan de aftrap.

Al vroeg in de wedstrijd komen we 0-1 achter. Onze lopertjes Siebe en Rinus konden regelmatig mooie acties op poten zetten, maar het werd telkens net niet, lag het aan staat van het veld (hobbelig) of aan onze mannen. Onze goalie N. Deleye had regelmatig werk in zijn doelgebied. Hij kon aantal puike reddingen uit zijn mouw toveren. Bijna een kwartier ver kon T. Ketels een prachtige vrije trap geven en ons Adje kon het leer binnenkoppen, maar de scheidsrechter floot de goal af wegens buitenspel van Adje en het bleef 0-1 op scorebord. Onze jonkies bleven knokken voor iedere bal. Dat resulteerde in de 22ste minuut, onze "kleine" zit overal tussen en kon het leer richting T. Ketels voorleggen en T. Ketels kon het leer op zijn beurt keihard tegen de netten vlammen. De bordjes kwamen op gelijke hoogte 1-1. Zelfs de bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en konden stevig weerwerk bieden. Het was letterlijk en figuurlijk knokken voor iedere bal op het veld. Onze KSVR-Jonkies konden stand houden tot aan de rust. We gingen rusten met een 1-1.

"Penalty is penalty"

Tweede helft begon gretig voor onze Jonkies. Amper 3 minuten ver in tweede helft kon L. Kemel een lekkere hoekschop geven en het leer zoefde door de lucht richting Adje. Waardoor Adje in de lucht kon klimmen en het leer tegen de netten kon prikken 2-1. De bezoekers bleven maar zoeken naar hun volgende goal, maar onze goalie stond attent te keepen. Onze mannen viseerden regelmatig het doel van de tegenstander zonder enig echt gevaar. Net het uur voorbij floot de scheidsrechter een penalty in voordeel van Otegem. Een vermeende hands bij één van onze jonkies. Deze penalty werd vlekkeloos omgezet in een doelpunt waardoor de bordjes terug op gelijke hoogte stonden 2-2. Door deze goal werden onze jonkies terug wakker geschud. Ze wilden absoluut de drie punten op Rumbeke houden. In de 71ste minuut werd onze jongste telg van de Jonkies foutief tegen dek gelegd in de zestien meter. Koelbloedig kon S. Vandekerckhove deze penalty vlekkeloos tegen de netten vlammen 3-2. Verdiende voorsprong. Het bleef spannend tot het laatste. Beide teams konden nog scoren, maar het werd telkens net niet. KSVR had de beste kansen in de slotfase om verder uit te lopen maar tevergeefs. De wedstrijd eindigt op een verdiende 3-2 overwinning.

"Tweede plaats"

Proficiat KSVR-Jonkies voor jullie inzet, doorzettingsvermogen, het heeft bloed, zweet en tranen gekost om deze overwinning binnen te halen. Trainersstaf is trots op jullie. Onze concurrent Meulebeke voor de strijd om de tweede plaats in het klassement verloor hun wedstrijd op deze speeldag. Zo veroveren onze gasten opnieuw de tweede plaats in het klassement. Volgende wedstrijd is op vrijdag 26 april in en tegen KFC Varsenare. Als we deze wedstrijd winnen eindigen we dit jaar op een prachtige tweede plaats. In het slechtste geval eindigen we op plaats 3. Laat ons hopen dat we het seizoen op een mooie tweede stek in het klassement kunnen eindigen.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, W. Remaut, A. Lejthija, T. Ketels, A. Verfaillie, B. Van Coillie, A. Creupelandt, W. Claeys, L. Kemel, S. Vandekerckhove, R. Vandewalle, A. Ghergu, A. Maeyaert, H. Van Eeckhout.

Scoorden:

2' (0-1),

22' (1-1) T. Ketels,

48' (2-1) A. Lejthija,

61' (2-2 penalty),

71 (3-2 penalty) S. Vandekerckhove.

Verslag: Kurt Maddens