U6'jes genoten van een weekendje vol voetbal

U6 10032019 kopie

Zaterdag namen de jonge telgjes van KSV Rumbeke het op tegen FCE Kuurne en VV Emelgem-Kachtem. Zondag 10 maart mochten een aantal spelertjes van de U6 het Heilig kunstgras van Rumbeke betreden om een voorwedstrijdje in een onderlinge duel te spelen voordat onze Dames om 14u30 SK Staden in de ogen mochten kijken.

Zaterdag 9 maart speelden de U6 een wedstrijd tegen FCE Kuurne. Kuurne kwam langs met 6 spelers, zelf konden we met extra spelers aantreden waardoor de 4 veldjes toch ten volle konden benut worden. De inzet was groot en de evolutie die onze spelertjes gemaakt hebben is in voorstelbaar. Doordat ze reeds meer met de bal overweg kunnen, krijgen ze al meer zicht om hun collega op het veld te vinden en deze aan te spelen.

Zondag 10 maart waren we met niet veel om de wedstrijd voor de dames op gang te trappen. We moesten ons wel sterk maken tegen de wind en de doelen hadden extra gewicht nodig om op positie te blijven. Maar we maakte er een voetbalfestein van, waarin de voetballertjes groeiden in hun wedstrijden. Enkele probeerden zelfs de schijnbewegingen uit die ze deze week op training leerde. Zelfs Jasmijn (dochter Jozefien Thevelein dames ploeg) kwam voor de eerste keer tussen de lijnen lopen en deed het zeker niet slecht als 1 jaar jongere voetbalster.