zo 10-03-2019 : KSVR GR Danny - GL Ruiselede : 3 - 5

"Teveel afwezigen zorgen voor nederlaag na genietbare wedstrijd......."

IMG 3541 3

We mochten ditmaal de groene leeuwen ontvangen uit Ruiselede, die hadden waarschijnlijk nog een eitje met ons te pellen want wij bezorgden ze in de heenronde de eerste nederlaag door ginder met 1-2 te zegevieren. We konden toch nog aan 12 spelers geraken om deze wedstrijd te bekampen, van onze voltallige ploeg moesten er dus 7 forfait geven. Dat weegt natuurlijk door op de ploeg maar toch waren we super gemotiveerd om weer alles te geven!! Het puzzelwerk kon beginnen en waren de juiste keuzes gemaakt?

Na het eerste fluitsignaal zag het er toch behoorlijk uit al was het Ruiselede die het laken meteen naar zich toe wilde trekken. Op het tapijtje werd er dan ook heel vlot gecombineerd door onze tegenstander maar toch lieten we ons niet onbetuigd, na 6' kon Nelis Sabbe een voorzet versturen die door Sander Vynckier naar doel werd getrapt maar de keeper pakte de poging. Dat was blijkbaar al het sein voor onze blauwtjes om de druk iets te verhogen, Gilles Vancoillie kon Tom Anseele bedienen, Tom pakte de bal goed mee maar hij zag zijn poging net naast gaan. En opnieuw enkele minuten later kwam een goed getrapte vrije trap van Bjarne Casteele op het hoofd van Tom Anseele, nu kon de keeper de bal onschadelijk maken net onder de lat. Ook de volgende actie kwam op naam van Tom Anseele maar nu zag Tom zijn schot verdwijnen naast het doel. En om onze inzet te bekronen zette Sander Vynckier met een heerlijke poeier de 1-0 voorsprong op het bord. Misschien een beetje gevleid op dat moment maar toch deed dit enorm deugd!! Al konden we niet lang genieten van deze voorsprong want Ruiselede wilde al heel snel antwoorden en dat lukte hen nog ook want in 3' tijd konden ze de achterstand ombouwen in een voorsprong en waren wij meteen op achtervolgen aangewezen. Gelukkig liet onze blauwwitte het niet aan hun hart komen en opnieuw kon Sander Vynckier met een geweldige poeier de Ruiseleedse doelman het nakijken geven, zo stond de 2-2 na een dik halfuur op het scorebord. Toen viel Gilles Vancoillie nog uit met een blessure zodat we nu zonder bankzitters nog 60' moesten doorgaan, even terug op adem komen en gelukkig mochten we opnieuw rekenen op onze doelman Gianni Vansteenkiste die op een Ruiseleeds schot met een prachtige redding ons van een achterstand behoedde. Net voor rusten kreeg Ruiselede nog een reuzekans maar gelukkig werd die net naast getrapt, zo konden we de kleedkamers intrekken met een 2-2 stand waarbij we mochten spreken van een terechte tussenstand.

"Doelpunt uit de boekskes waar je als trainer toch fier op bent"

In de kleedkamer konden we elkaar nog oppeppen voor een 2de helft waarin we het laken naar ons wilden toetrekken maar al na enkele minuten moest Gianni Vansteenkiste opnieuw met een super save uitpakken. Maar kort daarna kwamen we dan toch op achterstand al was er een swalbe aan te pas gekomen die onbestraft bleef en de voorbereiding van de 2-3 inleidde.........tegenslag dus! Toch lieten we ons niet onbetuigd en direct daarna loste Nelis Sabbe nu een kanjer van een schot af die via de onderkant van de lat terug het veld inketste......weer tegenslag! Maar een minuut later konden we met de actie van de dag dan toch op 3-3 komen, het was een heerlijke combinatie die werd ingeluid door Louis D'hondt die het samenspel met Sander Vynckier inzette, Sander kon de bal doorgeven aan Tom Anseele en die kon Nelis Sabbe bereiken die de 3-3 heerlijk afwerkte!! Een doelpunt uit de boekskes waar je als trainer toch fier op bent....... Maar Ruiselede was een hele taaie klant want kort daarop was het bijna weeral prijs maar in een één tegen één situatie won onze doelman Gianni Vansteenkiste gelukkig het pleit. Het spel ging behoorlijk snel op en neer en het was dan ook een aangename partij om te volgen maar iets voor halverwege klemt een Ruiseleedse speler de bal al zittend en wij krijgen een fout tegen die daar net na kwam, we begrepen het nu niet goed maar deze vrije trap luidde wel de 3-4 in en de wedstrijd viel zo in de beslissende plooi, ook al omdat we met z'n tienen moesten verder doen na een blessure van Bjarne Casteele. Toch bleven we moedig verder strijden om toch weer de gelijkmaker te kunnen netten, al moest ook Gianni Vansteenkiste weer al zijn kunnen tonen op nog een Ruiseleedse poging. Net voor het halfuur kon Nelis Sabbe goed het overzicht bewaren en terugleggen naar Tom Anseele, Tom zag zijn hard schot geblokt worden door een bos van Ruiseleedse benen. Met nog 10' te gaan kon een vrije trap van Nelis Sabbe ons bijna de 4-4 opleveren maar de doelman pakte...... In de resterende minuten namen we enorm veel risico's door met de resterende 10 spelers op hoekschop in de aanval te trekken, de tegenaanval zorgde direct voor de afstraffing en de 3-5 was een feit! Dat was natuurlijk de nekslag voor mijn ploeg die toch een hele verdienstelijke wedstrijd afhaspelde ............

De eerste nederlaag in 2019 deed ons weer een plaatsje achteruit gaan in het klassement, we hadden de derde plaats in ons vizier maar het heeft niet mogen zijn. We hebben toch een goeie wedstrijd gespeeld met een hele grote inzet want een halfuur met een mannetje minder viel niet op in het wedstrijdbeeld. Nu moeten we ons klaarmaken om volgende week de leider in de ogen te kijken om opnieuw alles te geven!!!!!!!!

Gele kaarten:

Sander Vynckier, Louis D'hondt en Sander Braeye.........elk 1x

Doelpunten:

19' (1-0) Sander Vynckier,

26' (1-1),

29' (1-2),

31' (2-2) Sander Vynckier,

53' (2-3),

56' (3-3) Nelis Sabbe,

63' (3-4),

87' (3-5).

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Cedric Noseda, Jasper Caron, Bjarne Casteele, Stefan Lefevre, Gilles Vancoillie, Nelis Sabbe, Tom Anseele, Sander Vynckier, Sander Braeye en Louis D'hondt.

Verslag: Danny Varrewaere