zo 10-03-2019 : KSV Bredene – KSVR A-kern : 1 - 2

"KSVR pakt tweede periodetitel in stormachtige weersomstandigheden"

IMG 5730 kopie

Over de hele wedstrijd bekeken was Rumbeke de technisch betere ploeg, maar dit technische overwicht konden de gasten ditmaal niet in meer doelpunten uitdrukken. Beide teams hadden natuurlijk te maken met de stormachtige omstandigheden en het zwanenmeertje dat zich had gevormd halfweg de ene helft. De thuisploeg scoorde eerst in de slotminuut de aansluitingstreffer.

Tegen de stormwind in probeerde KSV Rumbeke haar vertrouwde technische spel te spelen. Met kortere kaatsen kwamen de mannen alleen in de beginfase dreigend in de buurt van het doel van Bredene. Michael Vermeersch soleerde over links en zijn schot in de korte hoek kwam op de benen van de keeper terecht.

Met de orkaan in de rug kon Bredene dreigen met schoten van afstand. Zo ging een directe vrije trap als een raket maar nipt over het doel van Kenneth Vonck. Diezelfde Vonck tikte een vervaarlijk indraaiende hoekschop netjes weg van bij zijn doellat. Een vlammend schot van dertig meter verdween naast het doel van Rumbeke. Er was nog een schot vanaf de middellijn dat Kenneth Vonck achteruitlopend kon pakken en een reboundinzet na een ingooi ging voorlangs.

"kat-in-'t-bakkie"

In de tweede helft was Rumbeke de partij aan de macht. Michael Vermeersch schoot in, de doelman loste naast het doel. De hieropvolgende hoekschop werd van de doellijn gekopt. De sterk ingevallen Robin Deketelaere joeg een bal diagonaal naast het doel. Dan kon Jonas Decoene richting Bredens doel, achtervolgd door twee Bredenespelers, hij ging op het laatste moment naar de grond maar de ref zag er geen strafschop of vrije trap in. Michael Vermeersch schoot nog eens over uit stand. Michiel Tyvaert probeerde het eveneens met een schot van wat meer afstand en dat ging hard en laag in handen van de keeper.

Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Bjorn Sucaet mocht ingooien en hij deed dat ver. In het strafschopgebied werd de bal doorgekopt door een eigen speler en Michael Vermeersch trapte hard en laag binnen: 0-1! Één minuut later al leek deze orkaan-match beslist: een indraaiende corner van rechts werd door Jens Kindt binnengekopt: 0-2. Weer twee minuten later had het helemaal kat-in-'t-bakkie kunnen zijn toen Robinson Woodruff zich achter een vrije trap zette. Zijn steenharde bal klapte echter uiteen tegen de kruising van het doel van Bredene.

Rumbeke leek vervolgens eenvoudig de voorsprong te consolideren en kreeg via Michael Vermeersch nog een dot van een kans – een krullend schot verdween voorlangs in plaats van in de verste winkelhaak. In de slotminuut scoorde topscoorder Kimpe nog de 1-2 voor Bredene, maar de tijd was voor die ploeg te kort om meer te forceren dan deze geringe nederlaag. Onze blauwen haalden toch opgelucht adem, want de achtervolging van koploper Varsenare gaat ook na deze lastige match aan de kust onverminderd voort.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, B. Sucaet, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, M. Tyvaert, G. Vandewege, J. Decoene (80' L. Tyvaert), N. Maertens (46' R. Deketelaere), M. Vermeersch (90' M. Decoene)

Scoorden:

70' (0-1) M. Vermeersch