zo 10-03-2019 : KSVR Dames - SK Staden C : 3 - 1

"Prachtige en verdiende overwinning voor Dames in deze derby"

Dames Staden 10032019 kopie

Op een onstuimige zondagnamiddag stond de derby van onze dames op het programma tegen SK Staden C. Het beloofde een spannende en boeiende wedstrijd te worden.

Dames KSVR namen al vlug de wedstrijd in eigen handen. KSVR domineerde en creëerden de ene doelkans na de andere. Telkens wilde het leer net niet goed vallen. De bezoekers brachten wat tegenstand, maar tevergeefs onze Dames stonden met een zéér goed ingesteldheid op het veld. Naar gelang de wedstrijd vorderde kwam de doelkansen meer en meer opdraven voor de dames. Het duurde tot in de 32ste minuut wanneer S. Bettens de netten voor de eerste keer kon doen trillen 1-0. Onze Dames efkes op rozen. Staden liet het hier niet bij en ze konden net voor de rust de gelijkmaker tegen de netten tikken 1-1.

De tweede helft begon Staden gretig, maar dat was van korte duur. In de beginfase van tweede helft konden ze een kans afdwingen, maar L. Van Heesbeke hield haar netten proper. KSVR vond hun elan na enkele minuten in tweede helft terug en de blauwe trein kwam terug full speed. Doelkansen werden met de vloot gecreëerd via S. Bettens, L. Verschaeve, A. Deschodt, maar telkens zagen ze het leer op de keepster van Staden stuiten ofwel ging het leer over of naast het doel. In de 55ste minuut was het BINGO voor onze KSVR-Dames. S. Bettens stoof af op het doel, ze zag de keepster van Staden wat ver uit haar doel en S. Bettens zag haar kans goed om met een heerlijk lobbal over de keepster van Staden te geven en het leer strubbelde in doel tegen de netten 2-1. Verdiende voorsprong voor de Dames. Het was echt niet het dagske van L. Verschaeve. Aantal doelkansen zag ze niet goed benut worden, maar zoals we ze kennen en zo verliefd op het leer en om een goaltje te scoren , lukte het toch in de 61ste minuut om haar goaltje mee te graaien. Ze kon het leer lekker tegen de netten prikken 3-1. Maar ondanks deze mooie voorsprong was het soms opletten bij de dames. Tien minuten voor affluiten vonden de Stadense speelsters toch een gaatje en konden ze nog eens tot onze goalie geraken. Speelster van Staden kon een mooie voorzet lanceren, deze ging voorbij onze dames en het doel richting speelsters van Staden die aan de tweede paal stond. Iedereen dacht dat de 3-2 op het bord ging verschijnen, maar helaas voor Staden zagen ze dat deze speelster het leer van dichtbij op de paal kon schieten. Jammer voor Staden, maar een geluk voor onze Dames. Kort voor affluiten konden we nog verder uitlopen mag S. Bettens zag haar schot op de keepster van Staden stuiten.

Proficiat Dames voor deze prachtige en verdiende overwinning. Voe Rumbeke, Voe Rumbeke, Voe Chiel !!!!

Volgende week ontvangen we de leider SV Wevelgem City op het Rumbeekse Sportpark, een ware topper op het programma. Supporters en sympathisanten, als je zondag 17 maart niet weet waar gelopen kom met z'n allen af naar het Rumbeekse Sportpark om 15u voor deze topper.

KSV Rumbeke:

L. Van Heesbeke, N. Mostaert, E. Huys, L. Devos, T. Pennynck, S. Bettens, L. Verschaeve, A. Deschodt, S. Lanssens, J. Mortier, S. Meseure, J. Delva, J. Vandenborre, M. Cossement

Scoorden:

32' (1-0) S. Bettens,