za 09-03-2019 : KSK Steenbrugge - KSVR PU21 : 0 - 5

"KSVR-Jonkies winnen met forfaitcijfers"

PU21 Steenbrugge KM kopie

Op nogal een onstuimige zaterdag 9 maart stond de inhaalwedstrijd op het programma voor de PU21 in en tegen KSK Steenbrugge. De rode lantaarn van de reeks.

Met de wind in het gat en op de kop begonnen we aan de wedstrijd. Beide ploegen waren op zoek naar de aansluitingstreffer. Het waren onze KSVR-Jonkies die het meeste veldoverwicht hadden. We konden enkele doelkansen creëren, maar deze waren voorlopig zonder gevaar. De thuisploeg kwam ook enkele keren piepen op onze helft, maar ze waren niet gevaarlijk. In de 10de minuut een prachtige aanval waar het leer vertrok bij Simon richting Arno, vervolgens richting Siebe en tenslotte kon onze geweldige top Barça fan A. Ghergu de verlossende 0-1 tegen de netten vlammen. KSVR bleef op bepaalde momenten sukkelen met passes en posities, maar met wat correctie woorden van onze coach Choufke kwam alles in orde. Bijna twintig minuten ver mocht onze Mr. Majar een vrije trap redelijk ver buiten de "16" van de Steenbrugse goal voor zijn rekening nemen. Mr. Majar kon het leer door de lucht laten zweven richting Adje die op zijn beurt koelbloedig en snoeihart het leer op de slof nam en de 0-2 tegen de netten kon prikken. Luttele minuten later opnieuw Mr. Majar achter de bal voor een vrije trap net buiten de "16". Mr. Majar zag het leer in het kader passen, maar de thuisgoalie was attent en kon het leer net nog voor de doellijn in hoekschop tikken. Onze Jonkies bleven de macht hebben over de wedstrijd en lieten de thuisploeg niet veel aan ons doelgebied komen, als het ze toch tot aan het doelgebied kwamen stond onze goalie N. Deleye attent te keepen. Vijf minuten voor de rust was ons Siebeke met het leer op wandel in de "16" van Steenbrugge. De keeper kon ons Siebeke foutief tegen de grond kwakken. Waarop de scheidsrechter floot en naar de stip wees. Onze goalie N. Deleye mocht de oversteek maken om het leer op de stip te leggen. N. Deleye kon deze penalty perfect omzetten en de ruststand op het bord zetten 0-3!!!

Tweede helft niet al te veel verandering dan in de eerste helft. KSVR bleef heer en meester over het veld. Steenbrugge deed aantal verwoeste pogingen om voorbij onze goalie te geraken maar ons Nielske gaf geen krimp. In de 57ste minuut kon A. Maeyaert ons zwabberende L. Leurs een perfecte assist bezorgen waardoor L. Leurs met een zwabberende schot het leer pijlsnel in het doel knalde 0-4. Hupla, feestje want zwabberke L. Leurs scoorde zijn 1ste goal van dit seizoen. Steenbrugge deed er alles aan om stevig weerwerk te bieden om hun aansluitingstreffer te scoren, maar ze konden geen vuist maken tegen onze Jonkies. In de 74ste minuut kon ons Barça fan A. Ghergu het leer prachtig in de loop van R. Vandewalle vizieren. R. Vandewalle kon op zijn elegante manier zoals we hem kennen de 0-5 tegen de netten knallen. Voor de rest van de wedstrijd konden onze KSVR-Jonkies de wedstrijd controlerend uitspelen.

Proficiat KSVR-Jonkies voor jullie inzet op Steenbrugge. Volgende week zaterdag 16 maart ontvangen we de mannen uit Poperinge op het Rumbeekse Sportpark, opnieuw spektakel beloofd.

KSV Rumbeke:

N. Deleye, J. Vanacker, A. Lejthija, A. Creupelandt, S. Maertens, R. Lievens, A. Vandenbossche, L. Cardoen, A. Ghergu, S. Vandekerckhove, L. Kemel, A. Maeyaert, R. Vandewalle, L. Leurs

Scoorden:

10' (0-1) A. Ghergu,