za 09-03-2019 : KSVR U10F - KSV Pittem : 3 - 6

"Details deden ons de das om."

banner U10

Ook voor het andere team stond de eerste wedstrijd van de terugronde op de agenda. Tegenstander van dienst: KSV Pittem. Het werd een boeiende wedstrijd die vlotjes over en weer ging en beslist werd op details.

Van bij het begin probeerden we de tegenstander vast te zetten op de eigen helft. Daardoor kwamen ook de achterspelers wat hoger te staan, waardoor we meer dan ons lief was op snelheid werden genomen door een goed voetballend Pittem. Gustaaf, die voor de afwisseling ons doel mocht verdedigen, behield ons geregeld van tegendoelpunten, waardoor de wedstrijd spannend bleef.

In het eerste kwart opende Lyano de score met een knappe actie en ditto schot. We bleven de aanval opzoeken, maar konden de voorsprong niet uitdiepen, ook doordat ze bij Pittem een goede keeper in huis hadden en ons het voetballen vaak beletten. Nog voor het einde van het eerste kwart werd het 1-1 en was nog alles te spelen.

Het tweede kwart, doorgaans het mindere van de wedstrijd, verliep op dezelfde manier, waarin wij lichtjes het voordeel hadden. Het was opnieuw Lyano die scoorde. Achterin gaven we weinig weg maar was het telkens opletten geblazen voor de snelle tegenstoten van de rood hemden. De kansjes werden schaarser en dus werd er in dat tweede kwart niet meer gescoord.

"Paardenbril"

In het derde kwart ging het plots snel... Te snel. Op de 2-2 hadden we weinig verhaal en reageerde we iets te traag op een diepe bal. De volgende drie doelpunten kwamen telkens voort vanuit een vrije trap: de 2-3 ging via de deklat binnen, de 2-4 was een vrije trap vanop onze eigen helft die wat te makkelijk voor de voeten van een Pittemse aanvaller kwam, de 2-5 opnieuw een doelpunt vanuit een stilstaande fase die in één keer werd binnen getrapt. Weinig aan te doen, op zo'n momenten. Tot overmaat van ramp werd het nog 2-6 toen Gustaaf een bal in de voeten van de tegenstander duwde.

Met nog een kwartier voor de boeg, probeerden we de wedstrijd nog te redden en voetbalden we best een aantal leuke kansen bijeen. Gustaaf moest ook geregeld voor de redding zorgen en de kloof niet te groot te maken. Even voorbij halfweg scoorden we het mooiste doelpunt van de ochtend: een aanval over verschillende stationnetjes werd knap door Merijn afgerond. We zochten naar meer, maar werden voor onze inzet en werklust niet beloond. Het bleef dus 3-6, een resultaat dat niet helemaal representatief was voor het wedstrijdbeeld.

Desondanks de nederlaag, één van de betere wedstrijden van deze competitie, waarin alle 10 de Rumbeekse spelers bleven vechten. Soms nog iets te vaak de paardenbril op en te veel voorwaarts denken, waardoor we ons vaak te pletter liepen op de rood-witte muur van KSV Pittem. We weten waaraan gewerkt, komende weken.

Speelden en scoorden voor KSVR:

Lyano (2), Merijn (1), Gustaaf, Axl, Victor, Emile, Louis, Wiebe, Oscar, Ruben

Verslag: Jurgen Wille