za 09-03-2019 : KSVR U10J - FC Passendale : 4 - 8

"Schrappen uit het spreekwoordenboek: 'Goed begonnen is half gewonnen"

banner U10

De ondertitel vertelt het verhaal van de wedstrijd van deze ochtend tegen FC Passendale, de eerste in de terugronde. Met drie U9 als versterking (Matteo, Robbe en Gianni) begonnen we sterk aan de wedstrijd.

We trokken van bij de aftrap in de aanval en scoorden al redelijk snel voor een eerste keer via Bas. Die eerste goal zorgde voor een goed gevoel bij de start en toen Matteo een afvallende bal knap binnen trapte, hoopten we op een goede afloop, ook doordat het samenspel in aanvangsfase best goed verliep. Echter, door de euforie, schoof de achterlinie ver mee naar voor, waardoor er achterin veel ruimte kwam voor de tegenstanders. De bezoekers maakten daar handig gebruik van en pakten ons twee maal na elkaar op snelheid. Nog voor het einde van het eerste kwart klommen we terug op voorsprong via Morris, die een knappe voorzet van Matteo over de keeper van Passendale lobde.

3-2 bij aanvang van het tweede kwart, waarin we meer en meer ruimte weggaven achterin en waarin het leuke voetbal van het eerste kwart volledig weg viel. Te vaak gingen we voor eigen succes, wat leidde tot dom balverlies en snelle tegenaanvallen. Passendale klom op voorsprong (3-4), maar gelukkig stond Matteo opnieuw op de goede positie om de 4-4 te scoren. Maar nog voor het einde van de eerste helft werd het 4-5 en moesten we in de tweede helft nog volop aan de bak om de scheve situatie recht te zetten.

"Schade beperken"

De drie U9-spelers vormden in de tweede helft de achterlinie, om andere spelers de kans te geven zich aanvallend wat uit te leven. Ze deden dat met verve en vooral Robbe bleek zich daar thuis te voetballen, met leuke intercepties en de durf om vooruit te spelen. Helaas kregen ze in verdedigend opzicht te weinig steun van de spelers voor zich, waar ze niet konden verhinderen dat Passendale verder uitliep tot 4-7. We kregen ook wat kansjes, maar die werden steeds gepareerd door de keeper of afgeblokt door een geel-zwarte verdediger. Ons terug in de wedstrijd knokken lukte dus niet en achterin was het vooral een kwestie van schade beperken.

In het laatste kwart bleef de 4-7 lang op het scorebord en kregen we geregeld wat kansjes om de kloof te dichten, maar het ontbrak ons vaak aan de nodige overtuiging om die kansjes in doelpunten om te zetten. Diep in het vierde kwart werd het nog 4-8, meteen ook de eindscore.

Als trainer een paar goede dingen gezien en vooral optimistisch over de drie huurlingen, die een goede eerste kennismaking met de U10 achter de rug hebben. Wat me vooral opviel, was dat de ploeg bij de eerste keer op achterstand meteen de handdoek in de ring leken te gooien. Op achterstand komen betekent niet meteen verliezen, maar dan moet iedereen er voluit voor gaan en blijven de voetballende opties zoeken.

Speelden en scoorden voor KSVR:

Bas (1), Matteo (2), Morris (1), Senne, Robbe, Gianni, Nigel, Leon, Lasse en Mathis

Verslag: Jurgen Wille