vr 08-03-2019 : KSVR Prov. Beloften - KFC Meulebeke : 5 - 3

"KSVR knokte zich naar de overwinning"

Beloften Meulebeke kopie

Vrijdagavond 8 maart stond er de inhaalwedstrijd op het programma tegen de rood-witte beren uit Meulebeke. Een wedstrijd om de strijd voor de tweede stek in het klassement. Beloofde alvast een wedstrijd met spektakel als men weet dat we in de heenronde met 4-3 verloren op hun veld. Dus we hadden nog iets goed te maken.

Het was meteen de bezoekers die het heft in eigen handen nam en voor de eerste maal kon dreigen, maar onze KSVR-Boys konden stand houden. Na 7 minuten konden we een mooie aanval versieren en E. Geldhof sloeg toe en de openingstreffer tegen de netten knallen 1-0. Meulebeke bleef niet bij de pakken zitten en konden meer en meer veldoverwicht nemen, rond de elfde minuut een vrije trap buiten de "16" voor Meulebeke, maar bij het nemen van de vrije trap ging het leer ver boven doel vliegen. Onze boys bleven knokken om de voorsprong te behouden, maar helaas in de 18de minuut konden de rood-witte beren de bordjes op gelijke hoogte hangen 1-1. KSVR effe in een dipje, bood wat weerwerk en konden jammer genoeg net niet goed afwerken. In de 25ste minuut sloeg plots het noodlot toe en de bezoekers kwamen 1-2 op voorsprong. KSVR-Boys was nu efkes wakker geschud, probeerde aantal keren te dreigen via enkele prachtige doelkansen die net niet goed werden benut. Meulebeke bleef verder doorgaan op hun elan, ze gaven alles uit hun kast om verder te willen uitlopen, maar onze goalie gaf geen krimp meer. We gingen rusten met een 1-2 achterstand.

seppesgranola

Tweede helft kwam KSVR met een ander ingesteldheid op het kunstgrasveld, we waren meer gretiger dan in de eerste helft. Alles begon beter te verlopen, waardoor de bezoekers het lastig te begonnen krijgen. Ze hadden in de eerste helft waarschijnlijk iets te veel van hun kruid verschoten. Onze KSVR-Boys begonnen het laken volledig naar zich toe te trekken. In de 54ste minuut kon E. Geldhof het leer in de loop van A. Tyvaert meegeven en ons Arturke ging op speurtocht naar het doel. Hij waagde zijn kans om het leer af te vuren naar het doel en via de paal ging het leer tegen de netten 2-2. De verdiende gelijkmaker stond op het bord. De Boys bleven maar verder doorduwen en in de 63ste minuut kon L. Deseure een vrije trap nemen en het leer in de box doen belanden waarop een attente en wakkere R. Vandewalle het leer tegen de netten knalde 3-2. Wat een ommekeer plots in de wedstrijd. KSVR bleef doorduwen en amper 2 minuten later dook A. Tyvaert opnieuw op, hij lanceerde het leer voor doel, maar een verdediger van Meulebeke kon deze slecht wegwerken en zag het leer in eigen doel vliegen 4-2. Meulebeke kwam af en toe nog eens piepen tot aan onze goalie maar hij hield zijn netten proper. 6 minuten voor affluiten kon A. Tyvaert op wandel richting het doel van Meulebeke, helemaal beheerste en koelbloedig kon hij het leer tegen de netten duwen 5-2. In de slotminuut werd een Meulebeekse speler foutief neergehaald in de "16" waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. Deze penalty werd vlekkeloos gegeven en werd de 5 - 3 eindstand op het bord gezet in het voordeel van onze blauw-witte boys.

Proficiat aan de KSVR-Boys voor hun top prestatie op de mat. Een welverdiende overwinning. Dank U aan onze toffe tegenstander Meulebeke voor het medemogelijk te maken van een aangename toffe wedstrijd. Dank U wel aan de scheidsrechter voor zijn perfecte wedstrijd. Dank U wel aan onze trouwe supporters die er week na week aanwezig zijn op de wedstrijden. Wat een deugddoende overwinning en de 2de stek in het klassement is een feit, kunnen we deze vasthouden of niet, dit zal in de komende weken meer uitsluitsel geven. Volgende week vrijdag 15 maart mogen we op bezoek bij K. Club Blankenberge. Een trip naar zee'tje, hup hup schip ahoi !!!!

KSV Rumbeke:

M.Ketels, N. Deleye, P. Demeulenaere, A. Lejthija, T. Ketels, E. Geldhof, L. Kemel, H. Verduyn, R. Vandewalle, A. Tyvaert, A. Gillet, L. Cardoen, S. Vandekerckhove, A. Maeyaert, L. Deseure

Scoorden:

7' (1-0) E. Geldhof,